Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Наша световна шампионка точи кори за баница, призова за търпение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:30 / 01.04.2020Коментари (0)1773
© БФБокс
Въпреки че е загубила мотивация, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова продължава да тренира у дома, докато е в карантина заради коронавируса. Асеновградчанката разказа как протича един неин ден в условията на самоизолация, който освен с упражнения запълва и с експерименти в кухнята. Станимира не успя да изиграе дори един мач на олимпийската квалафикация в Лондон, тъй като турнирът бе прекратен по средата заради разрастващото се разпространение на COVID-19. 

- Здравей, сега, когато всички сме принудени да си стоим у дома как обикновено протича един ден на Станимира Петрова

Спортувам вкъщи, но доста ми е трудно. Нямам мотивация . Сама съм и сама си измислям тренировките - с гирички, ластици, правя коремни преси, клякания и др. Включвам различни упражнения за обща физическа подготовка. И така един час. Чувам се по телефона и с моя треньор Петър Лесов. Той ми казва всеки път " Не се притеснявай! Когато възстановим нормалните тренировки, ти за един месец ще влезеш във форма и пак ще си същата".

- Тръгнахте с усмивки и надежди за олимпийската квалификация в Лондон, но се наложи да се върнете без дори да се качите на ринга...

Да, отложиха я заради епидемията. Първата седмица ми беше много тежко. Чувствах се все едно, че съм загубила квалификацията. Преди октомври едва ли ще имаме възможност отново да се състезаваме за олимпийска квота".

- Как е в кухнята за една световна и европейска шампионка?

- Готвя, чистя, гладя. За първи път сега реших да опитам нещо традиционно за нашата кухня - точих кори за баница. Не беше лоша, изядох я. Следващия път, сигурна съм, ще е още по-сполучлива.

- Откри ли някакъв нов талант у себе си сега, когато си извън залата за тренировки?

Задено с Елица Янкова /бронзовата медалистка по борба на Олимпийските игри в Рио 2016-б.а./ правим интервюта с наши колеги -спортисти на backstage платформата по YouTube. Харесва ми ролята да съм от другата страна и аз да задавам въпроси. Проектът се реализира от Асоциация "Докосни дъгата" със съдействието на Национална спортна база. Иначе имам грижи и около новото си жилище, но сега съм с вързани ръце, защото и мебелните фирми не работят заради извънредното положение. Много неща ми липсват още. Нямам и спалня, но такава е ситуацията.

- Има една българска поговорка за такива времена - "Всяко зло за добро". Кое е доброто за теб сега? 

Сега общувам много повече с моите близки, защото имам време и в това виждам положителната страна на продължителната самоизолация. Надявам се след преживения стрес хората да станат по-добри. И нека всички да сме съпричастни към хората, които се нуждаят от помощ. Да бъдем търпеливи и да не излагаме на опасност своите близки, приятели, а и всички наши сънародници. Моето лично желание е да се върна по-скоро в залата. За мен животът е на ринга и около него. Не мога без това."

Интервюто е на Sportal.bg
Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
12.03.2024
12.03.2024
12.03.2024
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Стилиян Петров получи награда за благотворителност
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: