Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (4)
÷ветозар “омов: ƒо ¬еликден животът в Ѕългари€ щеше да се разпадне, ако не б€ха строгите мерки на правителството
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 12:12 / 06.04.2020 оментари (159)367
© Ѕ√Ќ≈—
Ѕивши€т преподавател по социолог舆⠾ловдивски€ ”ниверситет†"ѕаисий ’илендарскиУ† ÷ветозар “омов публикува дълъг пост в социалните мрежи относно†кризата с коронавируса в Ѕългари€.†

Ќапоследък все повече хора, включително отговорни политици, упорито внушават, че удължаването на извънредното положение и съпътстващите мерки за ограничаване на инфекци€та с COVID-19 ще разрушат икономиката и от т€х ще има повече вреди, отколкото полза.

ѕоне едно нещо вече знаем със сигурност за тази пандеми€ Ц без строги ограничителни мерки†бро€т на заразените нараства с около 40% за денонощие

≈то какво би могло да се случи, ако властите се б€ха поддали на подобни внушени€, а хората масово престанат да се предпазват:

ƒо сега са регистрирани 498 заразени, а веро€тни€т им реален брой е между 2500 и 3000. јко от днес решим да си живеем както си знаем, без предпазни мерки, те ще се удво€ват за 48 часа.

ƒо ÷ветница ще достигнат 40000-50000. 10000 от т€х ще се нужда€т от болнично лечение, но здравната система вече н€ма да може да ги поема. ¬ резултат смъртността ще се увеличи до 10-15%. ƒо ¬еликден ще наближат половин милион и животът в страната ще се разпадне. ƒо кра€ на април ще надхвърл€т милион. ќще милион ще се разболе€т през май при затихващ тренд на зараз€ване. —лед това епидеми€та ще заглъхне, като ще е довела до смъртта на над 150000 души. “ова е алтернативата. “ова, което ми е интересно в мисленето на адептите на такъв вариант, е как точно си представ€т съхран€ването на икономиката при такъв сценарий.

–азбира се, това н€ма да се случи.  огато хората масово вид€т накъде върв€т нещата, те сами ще разберат, че без строга карантина†последиците ще са ужасни

ѕовечето от нас, над€вам се, го виждат и сега и ние като наци€ засега се справ€ме великолепно с това тежко предизвикателство. ƒанните за страните, в които пандеми€та нахлу по-рано показват, че цикълът на нейното развитие е в рамките на 2 месеца.

»звърв€ли сме една трета от този път. ѕравителството, както и да се отнас€ме към него, засега се справ€ по-добре от почти всички правителства в ≈вропа. «дравната система Ц също. Ќие като граждани Ц също. ѕросто тр€бва да издържим още 6 седмици.
ќще по темата: общо новини по темата: 2684
06.06.2020
06.06.2020
06.06.2020
06.06.2020
06.06.2020
05.06.2020
предишна страница [ 1/448 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
јйде бе! ≈динственото нещо,което се разпадна е психиката ни!
0
 
 
ўом тр€бва ще издържим живота е ценен.
0
 
 
ќще един се опитва да ръси мозък.ћного станахте по добре запазете мнението си за вас!
0
 
 
куи мо пла6а тиа 6фесери 4орие у вулгиауристан аы хафте бе
0
 
 
“и€ от ко€ люпилн€ се пръскат,знайни и незнайни
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ѕирин не спира с гръмката селекци€, подписа с юноша на ѕ—∆
Ѕ‘—: ¬€рваме, че клубовете ще спазват феърпле€
ѕирин подписа важен договор и пожела много "сухи мрежи" на своите вратари
 рай на 89-дневната пауза! ¬ижте програмата за всички мачове по “¬
ќще едно "орле" се завърна в родното гнездо
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: