Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът: Трябва да има мерки, които да се вземат навреме!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:43 / 31.08.2021Коментари (2)480
© БГНЕС
Управлението на здравната криза е в здравните власти - в ръцете на министъра и неговия екип. Доц. Кунчев също е част от този екип. Решенията, които предстои да бъдат взети, ще бъдат максимално обосновани. Това заяви служебният премиер Стефан Янев пред Нова тв.  

"Кунчев каза неговото експертно решение, но там има още 10 човека и съобразно тяхното мнение се взима балансирано решение. Вероятно няма да бъдат доволни всички, но балансът е от страна на протестиращите и от друга страна - на тези, които искат мерки и предсказуемост", допълни той. 

"Политическото решение се взима от министъра на здравеопазването, защото е най-близо до тематиката и проблематиката и съответно, това са правомощията му по закон. Решението се подготвя и ще бъде взето в рамките на тази седмица", каза още Янев. 

Служебният премиер е категоричен, че бизнесът трябва да работи, но трябва да има и мерки, които да се вземат навреме. 

"Щом е изчерпан капацитетът на една болница, ще се преоборудва друга. Решението не е едно и не означава само налагане на мерки, които са комплексни. Чуваме гласа на бизнеса, който казва, че ги поставяме в невъзможност да работят, но какво става в администрацията. Преди седмица е взето решение ръководителите да направят плаващо работно време, за да няма струпване в градския транспорт, а да има работно време, което е с различно начало", обясни служебният премиер. 

"Не се обмисля задължителна ваксинация. Не трябва хората да имат усещане за принуда. Ваксината е единственият довод, даден от науката, който дава гаранция че бъдещо заболяване ще протече по-леко", каза той. 

"Доколкото знам, в болниците и социалните домове броят на ваксинираните е достатъчно голям процент. Да, разбирам, че неваксинирани не бива да се допускат, но тук влизаме в много детайли. Предполагаме, че тези хора, които не се ваксинират, не могат да го направят по медицински причини. Нека не влизаме в детайли, защото не знаем пълната картина. Създава се една среда по говорене и критики и се опитваме да заглушаваме гласа на другия", обясни още служебният премиер. 

Стефан Янев обяви, че е готов да остане премиер.

"Това ще бъде решение на президента, но да, ако е необходимо, мога да изпълнявам тази роля. Организацията на изборите, дори да изглежда, не е рутинен процес. Парламентът ще реши какви да бъдат изборите, те насочват президентските избори. Въпросът е кога ще ги насрочат и ако това НС не е в състояние да насрочи правителство, датата на този указ определя и датата на изборите. Тази технология е в ръцете на народните представители", обясни той.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Дано не посегнат пак на децата само. Има ваксини, който го е страх да се ваксинира, но маски в училища и дистанционно обучение са геноцид в най-висша форма.
-1
 
 
Да, мерките се взимат след пика, за да се тупат в гърдите и да викат как са направили нещо. Точно като Бойко. Никой няма да приеме нови мерки, затваряне и тормоз над хората. Готови сме за протести. По-добре тихо и мирно да си минем през поредната вълна (6,5%, голяма драма), отколкото да им мятаме камъни.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: