Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заразените с коронавирус достигат почти 2 000 000
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:42 / 14.04.2020Коментари (0)700
©
Близо два милиона са вече заразените с COVID-19 по света. Починалите са почти 120 хиляди души. Засегнати са 210 страни и територии, като особено сериозно е положението в Европа. Въпреки това редица правителства започват  облекчаване на ограниченията.

Австрия започва от днес частично облекчаване на въведените заради коронавируса ограничителни мерки. Отново отварят врати хиляди магазини в страната, като градински центрове, строителни хипермаркети, но и много малки магазини в рамките на план за рестартиране на икономиката. Въпреки това, строгите правила за социално дистанциране остават в сила, като хората се призовават да останат у дома колкото е възможно повече. А правителството предупреди, че опасността още не е отминала

Различна е политиката обаче във Франция, където президентът Еманюел Макрон удължи строгите ограничения заради коронавируса с още четири седмици - до 11 май. В телевизионно обръщение той каза, че въведените ограничения са забавили вируса, но не са го победили. Французите ще трябва да продължат да избягват ненужните контакти. "Казах ви, че надеждата се завръща, но все нищо не е спечелено. В източната част на страната, както и в района около Париж болниците са препълнени. Навсякъде във Франция, както и в отвъдморските територии здравната система е под натиск, а епидемията все още не е овладяна. Трябва да продължим усилията ни и да спазваме правилата за ограниченията. Колкото повече ги спазваме, толкова повече животи ще спасим", каза държавният глава Еманюел Макрон.

Причината за удължаването е, че здравната система на страната все още среща трудности заради продължаващите стотици смъртни случаи и хиляди заразени всеки ден. Границите на франция остават затворени до второ нареждане.

Във Великобритания, коронавирусът е отнел живота на 717 души през последното денонощие. Това е почти същия брой починали в сравнение с предишния ден. Властите в Лондон призовават британците към дисциплина и спазване на ограниченията. "На фона на отрезвяващата реалност на смъртните случаи има и положителни признаци, че започваме да печелим тази битка, но все още ни предстои дълъг път. И както показват тез зловещи цифри, все още не сме подминали пика на този вирус. Затова, моля, продължете да следвате съветите! Сега повече от всякога останете си вкъщи и спасявайте човешки животи", обясни външният министър Доминик Рааб. 

В Италия беше преминат символичният праг от 20 хиляди починали. И все пак епидемията в страната показва признаци на забавяне. За последното денонощие са регистрирани 566 смъртни случая, но пациентите в интензивните отделения намаляват.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: