Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Здравен паспорт при влизане в Гърция е сред мерките за спасяване на туристическия сезон
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:16 / 22.04.2020Коментари (0)700
©
Здравният паспорт е един от начините за безопасно влизане на територията на Гърция, който може да се въведе по време на туристическия сезон. Туристите ще се тестват за COVID-19 в собствените си държави, преди да се качат в самолета, предлага министърът на туризма Харис Теохарис.

В интервю за телевизия "Скай" министърът сподели, че единият от вариантите е да се правят тестове на пристигащите в Гърция туристи, като употреби термина "здравен паспорт". Това означава, че турист от Германия, например, си прави тест за COVID-19 още преди пристигането си в Гърция.

Теохарис призна, че настоява в ЕС и ЕК да се проведе общоевропейски диалог и да се постигне споразумение за изготвянето на съответните протоколи.

"Ако всички се съгласим, тогава тестовете може да се правят и при влизане в страната, на летищата. Така ще имаме по-добра методология и по-малко проблеми", подчерта министърът на туризма. Той изтъкна, че това е трудно осъществимо, тъкмо като ситуацията е различна на различните граници – сухопътни, на летищата или на пристанищата, но при всички случаи трябва да се разработи действащ механизъм.

Целта е Гърция да "отвори вратите си за влизане на нейна територия", тъй като туризмът е важна част от икономиката. Първоначално усилията ще бъдат насочени към месеците юли, август и септември, а в малко по-дългосрочна перспектива може да се включи и октомври.

От чужбина интересът не е спаднал, няма отказани резервации, заяви министърът. Ведомството му се намира в постоянен контакт с големите туроператори, за да се напълнят големите хотели.

Туроператорите очакват държавите да се споразумеят за здравните процедури, които ще трябва да се спазват, за да бъдат спокойни гостите за своето здраве. В същото време трябва да бъде представен ясен времеви период, за да бъде оповестена конкретна дата за отваряне на сезонните хотели, обясни Теохарис.

Туризмът е "един много сложен въпрос", на който трябва да бъде намерено решение, заяви на днешния редовен брифинг правителственият говорител Стелиос Пецас. Тази тема е част от плановете на правителството за постепенно възстановяване на нормалния живот в страната, които ще бъдат обявени следващата седмица от министър-председателя Кириакос Мицотакис, продължава още "БГНЕС".

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: