Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 130 хил. лв. върнати на потребителите след намесата на ЕПЦ България
Автор: Пламена Николова 13:14 / 15.03.2021Коментари (0)644
©
На над 130 хил. лв. общо възлизат сумите, върнати на потребителите след намесата на Европейски потребителски център България при проблеми с търговци от други страни в ЕС, Исландия, Норвегия и Обединеното кралство. Това показват данните на центъра за изминалата 2020 година.

"Малко по-малко от половината сума – около 50 000 лв., са получили обратно пътниците с наша помощ като възстановяване на стойността за неизползвани билети след анулирани полети от страна на авиокомпаниите заради пандемията, както и при други проблеми във въздушния превоз.

В общата сума са включени още и парите, които са получили обратно потребителите, които са потърсили помощта на ЕПЦ България, защото са поръчали стоки онлайн, платили са ги, но след това са ги върнали, а търговецът не е искал да съдейства и да възстанови сумата. Центърът е помагал и за възстановяване на суми и при други проблеми при онлайн пазаруване, наем на коли, при резервации в хотели от друга страна в ЕС или при отменени събития. 

Една от най-големите –суми , която сме успели да договорим с търговец през 2020 г. е от над 4600 лв., дадени от потребителка за самолетен билет от Шанхай, Китай, към София чрез посредник. Потребителката не получава билета, но парите са изтеглени от сметката й, като едва след намесата на мрежата от ЕПЦ успява си ги върне обратно. Успяхме да помогнем и на потребител и семейството му да получи обратно друга голяма сума – над 3300 лв., след като семейството не може да ползва направена резервация в хотел в Австрия. Семейството плаща за почивка през април 2020 г., когато няма възможност за каквито и да е пътувания. За Европейски потребителски център няма малки и големи случаи. Опитваме се да помагаме при всеки проблем, за който ни потърсят хората, независимо дали става дума за 4 лв. или за 4000 лв., обяснява Соня Спасова, директор на центъра.

През 2020 г. освен за връщане на конкретни суми, ЕПЦ България е помагал на потребители и при отказана рекламация или при липса на друго съдействие от страна на търговците.

Успоредно с разглеждането на жалби екипът на центъра залага изключително много на превенцията и дава консултации по телефон, имейл или на място в офиса, организира различни информационни кампании и провежда онлайн лекции", споделят от ЕПЦ.

Потребителите винаги трябва да се обърнат за съдействие първо към търговеца, от където са купили билета за отменения полет или пък стоката, с която имат проблем.

5 стъпки, които препоръчват от ЕПЦ, когато купувате самолетни билети или стоки онлайн: 

Важно е да се уверите, че следите регулярно официалните източници на информация, която има значение за плановете ви да пътувате - какво включват актуалните мерки за безопасност, прилагани от превозвача, както и в съответната държава.

Препоръчително е да следите входящите съобщения в имейл адреса, заявен за връзка с авиокомпанията или агенцията, включително и папка СПАМ, както и официалния сайт на превозвача.

Съхранявайте на достъпно място копие от всички документи, свързани с резервацията ви, независимо от типа транспорт - копия от билети, платежни документи и кореспонденция с търговеца.

Ако пазарувате от електронен търговец, уверете се добре кой е той, проверете отзивите за фирмата от други потребители и най-вече как да се свържете с него при въпроси или проблеми.

Проверете каква е крайната цена на поръчката, дали е необходимо да платите транспортни разходи, както и какви са условията за връщане на стоката, ако все пак размислите и решите да се откажете от нея.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: