Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Български лекар в САЩ: Ние лекуваме хората, а не лабораторните показатели
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:12 / 22.05.2020Коментари (24)805
©
Няма такъв човек като Тръмп. Без всякаква милост е. Без състрадание. Без съчувствие към хората." Български лекар в САЩ, пожелал анонимност, говори в прав текст за грешките на Доналд Тръмп в кризата с коронавируса.

"На последното ми дежурство имах 18 пациенти. Един от тях беше млад и изглеждаше напълно възстановен. Нямаше проблеми с дишането, цяла седмица тестовете му бяха отрицателни. Готвех се да го изпиша, когато изведнъж вдигна температура и го втресе. Оказа се, че всъщност не е излекуван или вирусът го повтаря. Не можем да разберем."

Това ни разказва български лекар, пожелал анонимност, който работи във Филаделфия. Д-р Б. има специалности по детска кардиология, вътрешни болести и палиативна медицина. В болницата във Филаделфия, където работи, не е имало голям пик като този в Ню Йорк. Защото, казва медикът, Ню Йорк е бил "опитното зайче", дало уроци за грешките при лечението на КОВИД-19.

"Много колеги в Ню Йорк в началото сбъркаха, като интубираха болните само защото сатурацията им е 80%. После не можеха да ги откачат от апарата седмици наред, което срина здравната система там. Да, лабораторните показатели са важни, но за всеки пациент трябва да решаваш предимно на базата на клиничната картина, която разгръща. Ако някой започне да диша 40 пъти в минута като новородено и не го наблюдаваш, може да се измори да диша и да спре. Затова сме постоянно до тях. Ние лекуваме хора, а не рентгенови снимки и лабораторни показатели", обяснява лекарят. И добавя: "Едно от най-важните познания по време на битката срещу вируса е познанието за себе си - колко неорганизирани сме като страна и колко дълбоки са противоречията помежду ни. Особено с хората от вътрешността на страната, които бяха против затварянето на държавата и фанатично вярват, че няма нужда от предпазни мерки. Но най-фанатичната вяра е вярата на онези с най-ограничени познания".

Д-р Б. не пести критики и по адрес на президента Доналд Тръмп. "Той играе ключова роля за разделенията в страната, като подбужда хората да протестират, но само в щати, в които губернаторите са демократи. Наскоро Тръмп и неговият щаб за борба срещу вируса излязоха с конкретни критерии за това в кои щати ограниченията може да паднат. Към момента тези критерии не бяха изпълнени от Минесота, Мичиган и Джорджия. Само няколко часа по-късно Тръмп написа на своите последователи в Туитър

"Освободете Мичиган, освободете Минесота", които са щати с губернатори демократи. Но не каза същото за Джорджия, където губернаторът е републиканец. В тези два щата започнаха протести и най-страшно стана, когато пред Сената в Мичиган се появиха въоръжени хора с джипове, които искаха да освобождават щата от губернатора демократ. Абсолютно ненормална работа. Тези хора се наричат републиканци, но аз дълбоко се съмнявам, че имат нещо общо с ценностите на Републиканската партия. Да не говорим за онова изказване за дезинфектантите. Телефоните в спешното отделение прегряха от обаждания на хора, пили или питащи дали да пият дезинфектанти.

Щеше да е комедия, ако не беше трагедия. А още по-нагло беше, когато Тръмп тръгна без маска по болниците и по заводите, които правят респиратори. И най-демонстративно обяви, че го тествали по два пъти на ден и затова нямало да зарази околните. Това беше ужасно грозен пример. Хората имат огромна нужда от тестове, в нашата болница изобщо не ни тестват, защото не разполагаме с достатъчно тестове. Няма такъв човек като Тръмп. Без всякаква милост е. Без състрадание. Без съчувствие към хората."

Д-р Б. разказва и за този момент: "В мига, в който учените осъзнаха, че не могат да очакват подкрепа от правителството, те започнаха да разчитат на себе си. Така изведнъж се разкриха нови възможности. Бързо започна производството на опростени, евтини респиратори, които струваха 20 пъти по-малко от другите. В критичните моменти това се оказа решаващо."

Д-р Б. е наясно, че икономиката трябва отново да заработи, но това, според него, трябва да става много предпазливо. "Ще ни се наложи още дълго да се придържаме към уроците, които научихме досега - да спазваме дистанция, да ходим с маски. Само така можем да си "купим" време за намиране на лекарство или ваксина. Още повече, че има голяма вероятност от втора вълна на вируса наесен", предупреждава медикът, цитиран от "Дойче Веле".

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тръмп отказа финансирането на СЗО и веднага стана неудобен.
0
 
 
Вижте само колко хитричко го подмятат....,, трябвало да сме послушни да спазваме разстояние и да носим маски ,,само така можем ДА СИ ''КУПИМ "ВРЕМЕ ДО ИДВАНЕТО НА ВАКСИНИТЕ...браво на тях измислили са го с тоя анонимен лекар . Как ще му повярваме само
0
 
 
Тоцхно така,платили са му добре за да говори тези глупости!
0
 
 
Ама на уас тоцхно като него ви триабуа... Да уи опрауи мозазите малко.... Цхе уецхе си забравихте егоизма...
0
 
 
Глупости!!!! Прочетете малко повече! Вижте какво се случва зад завесата ковид. Не случайно се противопостави на СЗО. Отваряйте си очите и не вярвайте на всеки . Страха на масите , им е най голямото оръжие.
0
 
 
Със сигурност не е по -жесток от Бойко !
0
 
 
Щом иска анонимност този български лекар неможе да се вярва на това казва
0
 
 
Бай Дончо се мисли за безсмъртен,но и оня Рептил Рокфелер взе че даде фира без да чукне стотака
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: