Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Медицински сестри напускат: Не сме готови да жертваме живота си!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:09 / 11.03.2020Коментари (6)747
© Нова тв
6 медицински сестри от Клиниката по белодробни болести в София депозираха оставки и се готвят днес да напуснат работа заради липсата на предпазни условия, докато лекуват евентуални заразени с коронавирус. Лекарите в болницата засега остават да извършват задълженията си, но в страх, тъй като изобщо не са подготвени за бурно развиващата се ситуация. А именно тук през изминалата нощ са приети осем души, близки на установените с коронавирус в "Пирогов" - контактни лица, които още дори не са тествани. Пробите ще бъдат взети днес.

"Изправени сме пред тежка ситуация. При свършен факт разбираме, че трябва да работим с пациенти, които може да имат коронавирус. Не съм готова психически и днес си подавам заявлението за напускане. Искрено съжалявам. Обичам си работата, но не съм готова да работя при тези условия. Без разяснения. Чувстваме се притиснати и поставени пред свършен факт", заяви пред Нова старшата сестра на болницата Мариана Стоименова.

"Не съм готова да работя при тези условия. 6 медицински сестри имат написани заявления за напускане и са на моето бюро. И напускаме", добави старшата сестра.

"Има и емоционален елемент, ние просто не сме готови да жертваме живота си. Имаме и семейства, страхуваме се и за тях. Проблемът със защитните облекла вероятно ще се реши. Ние не сме готови и не искаме да подлагаме семействата си на риск. Ние сме контактни с тях и ако пробите са положителни, ще се наложи да останем под карантина 14 дни", казва Мариана Стоименова.

"А нямаме условия да останем затворени тук. Къде ще останем, къде ще спим? Все пак сме жени", добави нейна колежка. "В момента в болницата разполагаме с едва 5 облекла, 5 очила и носим масчици", каза притеснено и друга медицинска сестра, която е била нощна смяна с доктор Иванов и заедно са приели въпросните 8 контактни лица на заразени с коронавирус, които още не са тествани. Днес се очаква в медицинското заведение да пристигнат още 10 облекла.

"Защитните облекла ще бъдат осигурени към 14:30 часа. Надявам се това, което са дали като обещание, да бъде изпълнено", каза д-р Радостина Чернева след среща с ръководството на болницата. Едно защитно облекло обаче може да се ползва от един човек и въпросните ще стигнат само за 24 часа.

У медиците в "Света София" има и друго притеснение - изобщо не са запознати как трябва да действат в настоящата обстановка. Дори не знаят кой и как ще прави тестовете на приетите в болницата контактни лица на установено болните с коронавирус. "Вероятно ние ще трябва да им вземаме секрет - с наличните предпазни мерки, с които разполагаме", добави доктор Чернева. Тя знае, че в болницата са шест контактни лица на болните от коронавирус в "Пирогов". "Аз съм довечера нощна смяна и не съм сигурна дали за мен ще има работно облекло. Но аз съм принудена да си изпълнявам характеристиката на лекар. Не мога да откажа да дойда на работа. Но при положение, че нямам такова обликло, явно съм застрашена", обяви друга лекарка от белодробната клиника.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И моята е малка ,не стига ама не пискам а и няма кой да ме чуй
0
 
 
Няма по просто племе нашето българското. Българите са единствените които си мразят държавата. А всъщност държавата сме всички ние.Как е възможно в такива моменти да проявявате егоизма си.Не им стигали заплатите и нямали незнам какво.Дрън дрън.Нсй много се краде в здравеопазването това е факт и 10 млрд. да им е бюджета пак ще крадат.Заплатите са ниски на всякъде факт. Но да ги питам тези защо са станали лекари и сестри?Нали уж за да спасяват парите хора. А какво се оказва?Какво ще стане ако утре граничари и военни спрат да пазят границата защото не им стигат парите. Ще се напълним с разни терористи така ли. Има моменти за протести и моменти да покажеш колко струваш като си изпълниш дълга. Очевидно тези са лекари и сестри за заплати а не от хуманност.
+2
 
 
Абе те не висяха ли на прозореца на парламента за заплати. Ами нека покажат защо точно ги взимат тези заплати.
+2
 
 
ей тия като няма пациенти взимат заплатките а сега бързо избягаха, да им се знае имената и повече да не се наемат в държавни болници, в частни ако искат да ги взимат, ама няма народа да им дава пари вече
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: