Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слънце, пясък и социална дистанция по испанските плажове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:02 / 01.05.2020Коментари (0)756
©
Социална дистанция на плажа, преструктуриране на ресторантите и мерене на температурата преди влизане в хотела – Испания търси различни начини за привличане на туристи в епохата на коронавируса, пише АФП.

Като втората най-посещавана страна в света, Испания в навечерието на Великден обикновено започва трескава подготовка за туристическия си сезон. Тази година обаче, пандемията от коронавирус нанесе тежък удар върху туризма в страната, която сега търси начини да спаси летния сезон.

"Искаме да бъдем начело на онези дестинации, които предлагат на своите клиенти сигурност и висока хигиена", казва Даниел Барберо, който отговаря за туризма в Алмунекар, морски град на около 80 километра източно от Малага в Южна Испания.

Въпреки че Испания е втората най-популярна туристическа дестинация в света, тя е силно засегната от епидемията, като броят на смъртните случаи в страната вече е над 24 000.

Но с преминаването на пика на епидемията този месец, правителството формулира планове за поетапно облекчаване на ограниченията, като постепенното отваряне на барове, хотели и ресторанти ще започне на 11 май.

В страната, в която туристическият сектор сформира 12 % от БВП и привлича 13 % от заетите, залозите са големи. От туристическата асоциация предупреждават, че бизнесът ще загуби до 60 % от годишните си доходи.

Разгневени от неясността в плановете на правителството да премахне ограниченията, експертите в бранша направиха редица предложения, насочени към привличане на туристите.

Алмунекар се надява да има водеща роля за някои от тези предложения. Неговите много популярни водолазни клубове разработват подробни планове за предотвратяване предаването на инфекции чрез водолазното оборудване, което отдават под наем .

Градът разчита да избегне тълпи по плажовете си посредством местни полицейски патрули и служители на гражданска защита, споделя Барберо.

На източното крайбрежие на Испания град Гандия търси да наеме допълнителни спасители, за да гарантира, че плажуващите ще останат на разстояние най-малко два метра един от друг.

Освен това се обмислят отделни часове, когато децата ще могат да отидат на плаж, за да избегнат интензивната комуникация с възрастни и уязвими хора.

"Не мислим да поставяме бариери … (защото) не можете да се оградите от открито пространство, каквото е плажът. Ще информираме хората и ще разчитаме на личната отговорност", обясни Висент Маскарел – общински съветник по въпросите на туризма.

На плажовете ще бъдат монтирани и дозатори за гел за ръце.

Баровете и ресторантите също мислят за бъдещето, въпреки че засега асоциацията на хотелиерите не съветва да се монтират прегради, което струва твърде скъпо.

Ще трябва капацитетът на ресторантите са бъде намален наполовина. Ресторант с 15 или 20 маси няма да може да имат повече от 8 или 10, разположени на около метър и половина една от друга.

Кметството ще разреши да се поставят повече маси на тротоарите, за да се намалят донякъде финансовите загуби.

Предвижда се възможност за разпространение на менюта онлайн, за да намалее необходимостта от допълнителни контакти между клиентите и обслужващия персонал.

В страната, в която е много популярно споделянето на храна като паеля или тапас, ще се предлагат повече индивидуални порции.

Ще бъдат допълнително засилени хигиенните мерки в хотелите и по-специално в Мадрид, който е най-пострадалия регион. Там работят върху печат за качество, който работи върху "хотел без COVID" (COVID free).

Посетителите на хотели от веригата RoomMate Hotels ще минават по килим, напоен с белина, за да се уверят, че обувките и колелата на куфарите са чисти и след това ще им се премери температура, преди да им бъдат предоставени маска, ръкавици и дезинфекциращ гел.

В хотел Plaza de Espana в центъра на града гостите ще преминат бърз тест за COVID-19, преди да влязат.

Ако клиентът е тестван положително, ще бъде оставен в затворено помещение, преди да се уведомят здравните власти.

При отрицателен резултат гостите ще могат да отидат до бара и ресторанта на покрива с панорамна гледка към града, като доплатят 50 евро, за да се покрият разходите за теста, извършен от частна клиника.

Вече са направени 600 резервации за обяд и вечеря, казва управителят.

Хотелът е инвестирал 120 000 евро в устройства с ултравиолетова светлина, за да осигури пълна дезинфекция.

Големият въпрос, който все още чака отговор, е кога ще бъдат отворени границите за чуждестранни гости. За момента няма взето решение на европейско ниво.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: