Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В кои държави по света няма нито един случай на COVID-19?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:54 / 23.04.2020Коментари (0)577
©
Правителствата по цял свят се борят с осакатяващите последици от коронавируса. Но някои държави все още не са се сблъскали с пандемията от COVID-19 и не са регистрирали нито един случай на заразен, предаде "Дейли телеграф".

Общо 15 държави и 11 задморски територии на някои държави нямат потвърден случай на коронавирус. Данните се отнасят до 19 април. Държавите, в които няма коронавирус, са Коморските острови, Кирибати, африканската държава Лесото, Маршалови острови, Микронезия, Науру, Палау, Самоа, Соломонови острови, Таджикистан, Тонга, Туркменистан, Тувалу, Вануату и Северна Корея.

Сред британските територии, на които няма случай на COVID-19, са Островите Питкерн, Света Елена, Възнесение и Тристан да Куня. Не са засегнати и австралийските острови Рождество, Норфолкски и Кокосови острови. На новозеландските острови Кук, Ниуе и Токелау също няма потвърден случай с коронавирус. Заразени с COVID-19 не са регистрирани и в Американска Самоа, Уолис и Футуна и в Свалбард.

Фактът, че повечето от тях са отдалечени от цивилизацията и че са туристически дестинации с малко местно население, спомага за опазването им от пандемията. Някои от тях взеха бързи и драстични мерки, за да предотвратят евентуална пандемия. Тонга, например, затвори границите си, обяви извънредно положение и въведе полицейски час.

Данните от някои държави обаче са подложени на съмнения, тъй като са в огромна близост до силно засегнати страни, пише още "Дейли телеграф". Северна Корея продължава да твърди, че няма нито един случай, въпреки че в съседна Южна Корея има над 10 000 заразени с COVID-19.

Туркменистан граничи с четири засегнати от коронавируса държави, но не съобщава за нито един заразен от близо 6-милионното си население. Подобна е ситуацията в Таджикистан, която граничи с Китай. Страната е с 9,1 милиона души население, но президентът твърди, че няма заразен с COVID-19.

Коморските острови и Лесото са единствените африкански държави, в които няма коронавирус. Експерти смятат, че за Лесото това е малко вероятно, тъй като граничи с Южна Африка, а там случаите на заразени са хиляди, пише още "Нова ТВ".

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: