Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руски лекари: Путин обеща надбавки за лекарите, още ги чакаме
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:47 / 20.05.2020Коментари (0)662
©
Москва е най-голямото огнище на зараза с коронавирус в Русия. В руската столица има над 50 000 заболели. Но и броят на заразените в други градове се увеличава. В много от тях има остър дефицит на защитни облекла и предпазни средства, както и на тестове. Ето какво разказват пред Дойче Веле двама лекари и двама санитари от РусияМ

Дмитрий Сергин, санитар от град Орел

"Не сме достатъчно предпазени. Специалните защитни облекла, които са много малко на брой, са само за повикванията при хора, които вече са диагностицирани с коронавирус. Аз нямам претенции към ръководството - основната част от оборудването е предназначена за милионните градове. Знам, че дори и на търг не можем да купим това, което ни е нужно. Но това не е утеха. Рано или късно ще се стигне и до заразяване на медицинския персонал.

Дразнят ме и лъжите. Наскоро младежи, които се занимават с 3D принтиране, предложиха да ни доставят 100 чифта "щитове" за лице, които могат да се използват вместо очилата, които така или иначе са крайно недостатъчни. Срещнах се с тези хора да им благодаря, а те разказаха, че се опитвали да предадат доставката, но местният здравен отдел им казал: "Няма нужда, всичко си имаме". Трябва да се знае, че каквото и дарение да ни предоставят, ще го приемем с благодарност.

Най-големият проблем обаче, според мен, е тестването на лекарите. Това би трябвало да се прави поне веднъж седмично. Но мнозина, включително аз самият, въобще не са минавали тестове. Други се подлагат на тест за диагностициране най-много веднъж в месеца. Ние сме предимно млади хора в екипа, можем да се преборим с вируса, но какво ще стане с нашите пациенти? Това всъщност е италианският сценарий - когато лекарите се превърнат в източник на зараза.

Игор (името е променено), рентгенолог от град Твер

Аз правя компютърна томография на пациенти с подозрения за Ковид-19 в две болници в Твер. Работата е много. Засега при нас има защитни костюми, както и достатъчно респиратори. Знам, че има клиники, в които медицинският персонал работи по 12 часа "с памперси". В болниците, в които работя аз, е малко по-спокойно - при нас лекарите работят средно около 6 часа. Екипите често се сменят. Има и заразени медици. При нас се лекуват лекари от други болници, които са претоварени. Спомням си как наскоро една сутрин имахме 10 пациента с Ковид-19, а вечерта вече бяха 50.

Това, което на мен лично много ми пречи, е маската. Много се изпотява човек с нея. И друго: Путин обеща надбавки за лекарите. Но така и не сме ги получили. Още ги чакаме.

Олга (името е променено), санитарка от град Владимир

Много ми е жал за пациентите от нашия град, понеже почти не им правят тестове за коронавирус. Местното ръководство на "Единна Русия" все повтаря, че всичко е наред. Но това въобще не е вярно. Нищо не е наред.

Тук трябва да впрегнеш всичките си връзки, за да ти направят тест. А тъй като тестове не се правят, хората без симптоми не могат да бъдат установени. Не ги лекуват, оставят ги вкъщи, а след няколко дни екипите ни ги докарват в болницата в много тежко състояние. Оплакахме се от това, но така и не получихме отговор.

Да не говорим, че хората нямат пари. Стоят си вкъщи, губят приходите си и дояждат последния си хляб.

Валентин (името е променено), лекар от град Кострома

За лечението на потвърдените случаи в нашия град е отделена специална болница. В областната болница, в която работя аз, постъпват хора с всякакви оплаквания. Ако при някого обикновена пневмония предизвика съмнения, тогава се правят изследвания. Ръководството се държи така, сякаш коронавирусът никога няма да дойде в нашата болница. Вероятно пести.

В началото на месеца ни дадоха предпазни маски - 20 броя за трима души, след което ние сами започнахме да си шием маски от марля. Т.е. уши ни ги една медицинска сестра и ни ги продаде по 50 рубли парчето. В края на деня ги даваме на санитарките да ги перат.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: