Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Самоубийство заради ко­ро­на­ви­руса разтърси България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:27 / 03.04.2020Коментари (36)679
© бТВ
Илюстративна снимка
65-го­диш­на же­на от крес­нен­ско­то се­ло Гор­на Брез­ни­ца е сло­жи­ла край на жи­во­та си при па­ник ата­ка от страх, че е за­ра­зе­на с ко­ро­на­ви­рус. Това се е случило в неделя, съобщава струма.бг.

Ваня М. по­ве­че от 20 го­ди­ни стра­да­ла от бе­лод­роб­ни проб­ле­ми от ро­да на ас­тма­та. В сре­да­та на март си­нът й се приб­рал от Ан­глия, къ­де­то ра­бо­тел, за да из­дър­жа две­те си де­ца. Пре­ди 4-5 го­ди­ни ос­та­нал вдо­вец, съп­ру­га­та му по­чи­на­ла мла­да от ус­лож­не­ния и пнев­мо­ния вследс­твие на свин­ски грип.

"Беше си внушила, че синът й я е заразил с новия вирус, вероятно заради постоянното говорене по всички медии за заразата и за опасностите за хронично болните над 60 годни. На него нищо му няма, човекът си спази стриктно 14-дневната карантина и вече излиза навън", обясни кметът на селото Стоян Йоргов. Той усетил, че Ваня е силно потисната, като я возил до Кресна в края на миналата седмица.

"Личната лекарка беше идвала на място в тях да я прегледа и установила, че няма нито температура, нито мускулни болки, типични за грипни заболявания. Два пъти Ваня беше ходила в Спешна помощ в Кресна, където й биели нещо от рода на урбазон. Заради оплакванията джипито й беше издало талон за прием в болница в отделение за белодробни заболявания, на два пъти лекарката ми се обажда да провери какво е състоянието й и като цяло положи много грижи", разказа кметът на Горна Брезница. С личната си кола на сутринта той свалил Ваня до Кресна да чака автобус за Благоевград да влезе в лечебно заведение, но от заранта до 13 часа на обяд заради разредения трафик на междуградския транспорт не минал нито един рейс.

Ваня ходила до Спешна помощ с молба да я транспортират до благоевградската болница, но й отказали, защото имало процедура, според която трябвало да се обади на тел. 112, откъдето да разпоредят извозването. В събота вечерта, веднага щом разбрал за отказа на спешните медици, управникът се свързал по телефона с болница ПУЛС в Благоевград.

"С д-р Стоилкова се разбрахме, че в неделя ще я приемат, записаха имената й и казаха, че я очакват на следващата сутрин. Организирах й транспорт до Благоевград, щеше да я закара едно момиче, което много им помага за обгрижване на децата", обясни Йоргов. В 6 часа в неделя 65-годишната жена, подготвила багажа си за прием в болницата, пила кафе със сина си. Излязла навън и не се върнала. Намерил я обесена зад къщата под навеса.

"Не знам с какъв мотив от Спешна помощ в Кресна са й отказали, но ако не го бяха направили, сега Ваня щеше да е в болницата и нямаше да се стигне до фаталния край", съжалява искрено кметът. Внушението и притеснението в резултат на общата психоза около COVID-19 и съвпадението на загубата на снахата от свински грип са причината за паник атаките, довели до решението за самоубийство, смятат съкрушените съселяни на Ваня. Семейството е от бедните и често разчитало на социални помощи. От общината и от Социални грижи редовно им отпускали подкрепа, като последното искане е отскоро за 500 лв. от общината.

"Не е това начинът да преодоляваме кризата. Тези деца остават на ръцете на двама мъже, а те пият и не знам как ще е… Обществеността ги подкрепя, не са останали гладни, обгрижват и децата, но да не ти идва до къщата да ти помагат чужди хора! Най-добре всеки сам да може да издържа семейството си", коментира тъжната история Стоян Йоргов.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 03.04.2020 г.
+1
 
 
"Разтърси България" FUCK OFF
на 03.04.2020 г.
0
 
 
От страх да не умреш се самоубиваш! А къде са психиатрите в този момент? Те също трябва да работят наравно със епидемиолозите!
+3
 
 
Пропагандата дава своите първи плодове.
+5
 
 
Да тежи на съвестта на тия дето от сутрин до вечер облъчват народа...
-1
 
 
А защо не са я приели в болница???? Жената е апелирала за помощ и никой в крайна сметка не я е взел на сериозно. рџ?ћрџ?ћрџ?ћ
-1
 
 
Не разбирате ли, че не ни трябват забрани и глоби, господа политици! Трябват ни ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА ДОСТОЕН ЖИВОТ, МИЛИОНИ ТЕСТОВЕ, ЛЕКАРСТВО И ВАКСИНА! Продължавайте да психирате хората с вашите забрани и накрая самоубийствата ще станат ПОВЕЧЕ от жертвите на вируса!
0
 
 
Като чета коментарите...мъжете умират от коронавируса,жените се психясват и се побъркват. И по тежка карантина трябва за да се поразчисти малко от фльорци,дрисли с фасони и лигави пръдли.Бабите и прабабите ви все с паник атаки и депресии са били. Войни,болести,глад и немотия с по 5-6 и повече деца...а сега две седмици в къщи,могат да пазаруват и ядене колкото искаш и щяли ДА ги унищожат. Кои бе ? Извънземните ? Че вие ако сте куку,кой да ви доизКука повече :)))
0
 
 
Ами то се очаква след още месец ако се удължи карантината един самоубийстово другите глад и мизерия докъде ни докараха..... Питам се аз.Това държава ли е?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: