Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Официално: Поискаха учебната година да завърши дистанционно!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:02 / 28.04.2020Коментари (52)790
© Plovdiv24.bg
Официална позиция на синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“ относно ситуацията в образователните институции в Република България:

Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“ формира становище относно възстановяване на редовния учебен процес при отмяна на извънредното положение в Република България. Позицията е изготвена въз основа на анкета с близо 20 000 участници и при проучване на мнението и становищата на стотиците регионални и общински структури на организацията.

Категоричната позиция на синдиката е, че всички образователни институции могат и трябва да завършат учебната година в режим на дистанционно обучение.

Учителите в "Подкрепа“ и нашите симпатизанти смятат, че 12 клас могат и е разумно да завършат учебната година, без да влизат в училищата, като само при повеждането на матурите да присъстват физически. Учебният материал за годината ще бъде взет до 13 май, което обезсмисля тяхното връщане в клас.

Забраната за писане на отсъствия се визира като основен пропуск в организирането на дистанционното обучение, като учители и директори предлагат да започнат да се пишат отсъствия за по-добра активност и мотивация на учениците.

Много от колегите вероятно ще откажат да са квестори, тъй като са в рисковата група 55+ и предпочитат да бъдат предпазливи. Това ще бъде проблем за образователните институции.

Спирането на транспортните връзки между малките населени места е пречка за всяко физическо присъствие на учители и ученици в образователни институции.

Същото е становището и на учители и директори, относно възстановяване на редовен учебен процес в 7 клас, като всички анкетирани са убедени, че този клас може да завърши в дистанционен режим.

"Ако физически започне някакъв учебен процес, се обезсмисля всичко, което направихме с общи усилия всички. Няма логика при голям брой заболели да се възстановява учебния процес. Как ще се спазва дистанция в класните стаи при 25-35 ученици в паралелка?“, заявяват колеги от Монтана.

"Факт е двусменният режим в много училища, делящи една сграда, за които би означавало невъзможност да се осигури препоръчителната дистанция от 2 метра между чиновете, като в нея да има не повече от 15 ученици и режимът да е на две смени. В случая трябва да се организират 4 смени!?

Заразяването, дори на един ученик и неговото карантиниране, би означавало да се карантинира цялото училище и всички учители, родители и техните семейства. Това е абсурдно, според националния щаб“, казват учители и директори от Пловдив.

Ако дори един заразен ученик бъде поставен в кантина 20 дни, то всички останали ученици ще трябва да пропуснат Националното външно оценяване и матурите.

Нерешим проблем би бил, ако един учител трябва да съвмести редовен час в училище със 7 или 12 клас и дистанционен час, който провежда от своя дом.

Според учители и директори от Търговище: "Дистанционното приключване на учебната година е единственото разумно решение! Разбира се, ако е вярно твърдението на правителството, че здравето на хората е най-важно!“.

Възстановеното на работа в детските градини също е определено като нецелесъобразно от организациите на учители и анкетирани:

"Считаме, че не е целесъобразно да бъде възстановявана дейността на детските градини до трайно стабилизиране на заболеваемостта на достатъчно ниски равнища.

Възстановяването следва да бъде организирано при нови санитарни правила, задължително включващи намаляване на децата в групите.

Началото следва да бъде предхождано от създаване на организация по конкретни препоръки на санитарно-епидемиологични специалисти за всяка детска градина.“ – твърдят учители от София.

Синдикат "Образование“, като взе предвид мнението на всички от страната, предлага:

 

Учениците от всички етапи, включително 7 и 12 клас да завършат в дистанционен режим.

 

Възстановяване на занятията в детските градини ще бъде внимателно премерено и ще се случи при гарантиране живота и здравето на учителите и децата в тези образователни институции.

 

Преосмисляне на позицията на МОН относно провеждане на НВО в 4 и 10 клас.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ами И...Излизайте ...и ...Умирайте !? Така ли ? Неее, не така !!!
0
 
 
Как да ходим на работа и да си плащаме сметките, някой хора нямат баби да помагат. Платеният отпуск свършва и какво ПРАВИМ???
0
 
 
Възстановявайте нормалния ритъм на живот. Вируси има, имало е и ще има. Уж сме 21 век а се скрихме от едно вирусче. До къде ни докара напредналата медицина. Слънце, въздух, спорт, планина всичко това засилва имунитета. Стоенето в къщи е много по-вредно. Не може вечно да сте затворени все някога ще излезете навън. Затова колкото по-скоро по-добре.
0
 
 
На когото му се учи, учи при всякакви условия.Мързеливите и 100 учителя да ги учат все тая.Не е ли посято зрънцето и да го поливаш (да му наливаш) полза няма.
+2
 
 
Тва с дистанционното обучените (по-скоро самообучение) е абсурден начин за отбиване на номера
+2
 
 
Септември Най-вероятно вируса още ще си е тук. И тогава пак дистанционно. Зимата пак.. До другото лете викам аз. Боже... На вас ви трябва и един Говорител всяка сутрин да успокоява всички с лабилна психика.
+2
 
 
Следващият етап на съществуващото в момента безумие е да продължат да учат дистанционно и догодина, и по-догодина и т.н.....И не, няма да са здрави децата, като твърдят много майки, ще се разболяват при първия по-тесен контакт с хората, не от горгона-вирус, но от всякакъв друг вирус, бацил и т.н....Иначе мен ме устройва дистанционното образование.Тук-там има кусури, ама общо взето е кеф
+1
 
 
То е така, ама този вирус няма да изчезне от само себе си. Сега поради жегите ще поотшуми лятото и наесен ... като се започне наново с повече болни, пък и другите грипове и вируси като ни натиснат следващата зима. Ах, мале, тогава какво ще стане, когато цяла зима децата ще трябва да стоят вкъщи. Какво ще стане тогава, и какъв беше проблемът да поучат малко лятото, докато поне останалите грипове и настинки се на причина за продължаващите по месец грипни ваканции. И изобщо втория срок какво точно учиха, като реално от нова година са все във ваканции?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: