Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Универсална рецепта срещу грипа: Витамин А, разходки и подходяща диета 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:18 / 24.01.2024Коментари (0)498
© Blagoevgrad24.bg
Една бариера, за да не проникват вирусите е витамин А, който се продава в аптеките, примерно 30 000-50 000 единици доза за възрастни, за деца по-малко, но това вече лекарят ще уточни или ще се прочете в листовките. С него може да се постигне предозиране, но пак в аптеките се продава и каротин, който се превръща в тялото във витамин А. И така при него и по-големи дози да се вземат, няма никакъв проблем дори и да пооранжевее кожата. Има и естествени източници на каротин в изобилие морковен сок, тиква и тъмно зелени зеленчуци, какъвто е спанакът. Какъв е механизмът на действие? Витамин А помага в тялото да се изработят имуноглобулини тип А, които са по повърхността на нашите клетки и те са като едни строги охранители, не пропускащи патогенните микроорганизми в тялото.Това каза д-р Атанас Михайлов, хомеомат в предаването "Цветовете на Фокус" на Радио "Фокус". 

Д-р Михайлов беше категоричен, че друга превантивна мярка за борба с вирусите е движението. Дори в студеното време човек трябва да се старае да прекарва време на открито. 

"Когато се насилва тялото или изнасилва по-точно със “силна храна", обременяваме системите, които детоксикират тези храни. Имам предвид водещи наши лекари, които гледаме, слушаме по радиа и телевизии, съветват за подкрепа на имунната система пържоли, кюфтета. Ето тези храни не са добри за хора, които в момента имат проблем. Работят в общества с много хора, при което рискът за заразяване е по-голям или вече са започнали да се разболяват. И така, като натоварим черния дроб, който трябва да обработи токсините от “силната храна" и бъбреците, които трябва да излъчат аминосъединенията, всъщност ние претоварваме имунната система и тя не си върши добре работата. Нека да бъда по-точен, заедно с прочистването без храна, ако подсилим детоксикиращият процес с една лъжица английска сол, може това да е достатъчно, за да не се боледува. И който иска може да си отбележи или просто да запомни, не е никак сложно - супена лъжица английска сол се приема с малко вода, 50 г, примерно, колкото да се преглътне. След това се изчаква половин час и се започва наливане с билкови чайове, които сигурно ще споменем до края на нашия разговор кои е добре да бъдат. И така, за 24 часа няма да се приема никаква храна, а може да е пият много чайове, желателно топли разбира се, да не са така горещи, че да увреждаме лигавицата на устата, но достатъчно топли. Да кажем  50 градуса, на Централна баня температурата на водата е 40 градуса, които са наливали от там знаят, там някъде около тази температура е добре да се пие чая, който ще помогне за изпотяване на тялото и пречистване, когато сме болни.", допълни д-р Михайлов.

Още по темата: общо новини по темата: 11876
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: