Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Нито една държава в света не е приложила по-добри мерки от България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:12 / 15.04.2020Коментари (0)949
©
На никой не му е приятно да си седи вкъщи, всички бизнеси, които могат да работят - работят. Тези, които не могат ще ги компенсираме. Задачата ми е да ви опазя живи - край! В момента светът е болен. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който направи инспекция на строежа на тунел "Железница" и автомагистрала "Струма".

В коментар за предстоящите великденски празници и по-строгите мерки, министър-председателят бе категоричен, че трябва да се спазва заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, която бе подкрепена и от Националния оперативен щаб.

"Нищо по-добро не е приложила някоя страна от България. Всички мои колеги, които го наричаха "леко грипче" и се правеха на бабаити, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, ние, Господ да е с нас (прекръства се - бел.ред), така да минем. Така че, ще започвам и свършвам с едно - искам да запазим българите живи и здрави", каза Борисов и допълни, че е убеден, че до месеци ще има ваксина срещу коронавируса.

"Всеки ден питах доктора кога ще хвърля патерицата, за да ходя, той казваше 31-ия ден. Сингапур и подобни, които се даваха за пример за един ден имат повече от България. Разпети петък работят само такива като нас и няколко сектора, други не могат да напускат областните градове. Разпоредих на министъра да пуснем пазарите и четвъртък и в понеделник. За три дни съм си сложил лук и той не се спарва. Извинявам се на този, дето показваше как му изсъхнал лукът, няма да изсъхне за една нощ. Мисля, че с веригите ще намерим разумния вариант", добави премиерът.

Той обяви, че е много доволен от напредъка на строителството на тунела "Железница" и магистрала "Струма".

"На строежа работят стотици хора, които хранят семейства. Всички работници спазват стриктно противоепидемичните мерки. Дори работниците, които са сами в камионите, са с маски", допълни Борисов.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който придружава министър-председателя, обясни, че тунел "Железница" ще бъде най-дългият шосеен тунел за автомобили и тежкотоварни МПС-та в страната. Той посочи, че вече около 600 метра от тунела вече са изкопани. От южната страна на тунела вече са прокопани около 250 метра и около 370-380 метра от северната страна. Общата дължина на тунел "Железница" ще бъде около 2 километра.

Преди да отпътува за Банско, министър-председателят бе попитан за президента Румен Радев, но отговори лаконично: "Не искам да говоря за този човек".

Борисов съобщи, че отива в курортното градче, което бе под 14-дневна карантина, за да провери как се справя дървопреработващата промишленост и как върви масово тестване на хората там за коронавирус. Започва масово тестване, стотици хора, има вече 20 хиляда ПСР теста, каза той.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: