Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Доц. Кунчев: Имаме епизод на втора вълнa на коронавирус в страната
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:24 / 11.06.2020Коментари (7)875
©
Има лека промяна в поведението на вируса, засега намалява инфекциозността му. Това каза доц. Ангел Кунчев пред bTV. Все по-често ще срещаме хора, които са с положителен тест за коронавирус, но го изкарват леко или няма да имат почти никаква клиника и по-малко ще са тежките случаи в болниците, както и смъртните. Бройката ще намалява плавно, добави той.

Предишната най-висока стойност на заразени с коронавирус беше през април - 90 случа дневно. Една от причините е късното излизане на пробите от вчера от Доспат, които бяха 30. Определено имаме циркулация на вируса в страната и то там където намери подходяща почва – специфични места, като болница, завод, село, заразява много хора. Имаме епизод на втора вълна, смята още Кунчев.

За съжаление сме в самото начало, обясни експертът и добави, че има статия, според която в семейни огнища с един положителен, който не заразява никой дълго време, но има и супер разпрсъсквачи, които заразяват 50-60 души, като попадат в колектив, този феномен го има и явно може да обясни клъстерното разпространение у нас, добави главният държавен здравен инспектор.

Маските са задължителни за обществения транспорт. На другите затворени места остава горещо препоръчително хората да са с маски. За магазините ще останат горещо препоръчителни, каза Кунчев и добави, че това днес ще бъде разписано в нова заповед на здравния министър. Кунчев коментира и ситуацията със заразените работници от две старозагорски предприятия, в които 20 работници са с положителни проби. Част от хората са от Нова Загора и от Сливенска област. Едното е от хранително-вкусовата промишленост "Градус“, другото е трикотажна фабрика "Наталия“.

И в двете се взеха мерки за дезинфекция и начин на работа. Няма да се затваря цял завод, а линията, където е хванат вируса за дезинфекция. Няма основание да се спира цяло предприятие, ако не излязат много нови проби, заяви главният държавен здравен инспектор. Той коментира ситуацията в селата Ясеновец и Изгрев, където има много случаи на коронавирус.

Не ни се ще да отиваме към пълна изолация, защото това води до доста проблеми за хората, затова се опитваме да намерим по-мекия вариант, да останат хора, които могат да ходят на работа, хора с хуманитарни проблеми в клъстерните места. В селата Ясеновец и Изгрев са доста неизпълнителни хората и ще ни принудят да вземем по-тежки мерки. Засега ще има полицейско присъствие, ограничение на движението, поясни Кунчев.

Стратегията ни няма промяна, не искаме да пречим на финанси и икономика и личен живот, а да държим под контрол инфекцията, да не стигаме високи върхове, които да застрашават чак здравната система, добави той. В Доспат са 81 към момента случаите. Не очаквам взривоподобно увеличение. Ще започнат да затихват огнищата. Много по-опасна беше ситуацията през април, сега когато случаите са концентрирани на 4-5 места, ние можем бързо да се намесим, уточни Кунчев.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А трета,четвърта,пета....а майната ви?
0
 
 
Втората вълна се получи, като увеличиха двойно тестовете. Те така може 100 вълни да си измислят. Изолират вирус от хора без симптоми, за които СЗО заяви, че не заразяват
0
 
 
Имасх епизод на пални глупости.Аиде спрете се бе.....Не се ли накдохте бе....?
0
 
 
Въобще няма вирус ся ще ги изреждам. Лъжат. Макрон, Меркел, Путин, Тръмп.Бойко ги е наговориииил щото да ни направи на маймуни.Имам данни за това от СРС-та. Да бе , не вярвате ли то във Фейса всичко е вярно.Въобще и в Китай няма такова нещо и в Испания и във Франция и в Италия.Тъпотията на някои хора е безгранична.То да си тъп е да си като умрял , ти не знаеш че си такъв, ама хората около теб страдат.Бе хора не бъркайте вируса с политическите игри.
0
 
 
Ама едно голямо нищо нямаш... мошенници
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: