Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руснаците може да счупят рекорд по беднотия заради коронавируса
©
Карантината в Русия може да се проточи до лятото. Топло време ще дойде най-рано през юни, но и това не е гаранция, че ще надвием COVID-19, твърди "Свободная преса".

Хората посрещнаха коронавируса без спестявания и експерти взеха да говорят, че Русия е уникален случай, пише "Московский комсомолец".

Ако останат без работа покрай карантинните мерки, жителите на Русия ще изкарат със спестени пари някакви си месец-два - после ще затънат в заеми, а бедността ще счупи антирекорда, предрича вестникът. "Без промяна в подхода към социалната политика населението не ще може да спестява", казва финансовият експерт Арсений Дадашев.

Повечето граждани на Русия просто нямат средства, за да преживеят самоизолацията благополучно, констатира "Труд".

През юни вицепремиерът Татяна Голикова информира, че над половината семейства с деца живеят в мизерия. По последни данни 63,6 на сто от хората в страната нямат никакви спестявания. Ако не работят, те няма да имат какво да ядат. Тези над 12 милиона души не биха издържали що-годе продължителна карантина по обективни причини. Никакви глоби и затвор няма да ги накарат да си седят у дома с гладните си деца. Властите ще трябва или да се примирят с масови нарушения на карантината, или да търсят нови стотици хиляди места по затворите и в детските домове, или да издържат всички тези хора за сметка на държавата, резюмира изданието.

Руските власти принудително и без предупреждение назначиха за спонсор на обявената ваканция собствениците на бизнеси. Задължиха ги за своя сметка да осигурят заплати на персонала, който поне тази седмица няма да работи, значи няма и да им носи пари, пише "Независимая газета".

Това поражда висок риск различни предприятия да фалират, може да бъде унищожен дребният и средният бизнес като цяло, което ще убие руската икономика, заявява всекидневникът.

Руският парламент прие вчера нови закони в подкрепа на бизнеса. По данни на правителството за борба с коронавируса и последиците от кризата ще бъдат изразходвани около 1,3 трилиона рубли , отбелязва "Комерсант".

Лидерът на "Справедлива Русия" Сергей Миронов заяви, че руската парламентарна партия спира заради пандемията политическата си дейност. Комунистическата партия обаче планира митинги онлайн, а партията на властта "Единна Русия" отделя за помощ на пострадали от кризата в страната част от средствата, предназначени за предстоящите парламентарни избори, съобщава вестникът в друг материал.

Според експерти, цитирани в "Комерсант", в контекста на неяснотите, свързани с коронавируса, за партиите в Русия е трудно да правят дългосрочни планове, най-вече защото икономическата криза ще принуди спонсорите им да изместят "политическите инвестиции" на заден план.

Руският патриарх Кирил ще обиколи в петък Москва с автомобил, носейки богородичната икона "Умиление", пред която се е молел навремето популярният в страната Св. преподобни Серафим Саровски Чудотворец, съобщава печатът. Православната църква се обръща към вярващите с молба да се помолят същия ден на Св. Богородица, за да избави Русия "от вредоносното поветрие" - коронавирусната инфекция, пише "Комсомолская правда", цитирана от БТА.

Това е много стара традиция в руското православие - голяма съборна молитва, коментира свещеникът Павел Островски. Когато нацистите са нападнали Москва, над столицата също е кръжал военен самолет с икона на Божията майка, а вярващите са възнасяли молитви, напомня той.

Русия "приема предизвикателството" на коронавирусната пандемия, пише "Росийская газета" в заглавие на коментар за гласуваните вчера от парламента закони за борба с инфекцията. Най-голям отзвук получават текстовете, увеличили наказанията за нарушители на карантинните правила - в тежки случаи до 7 години затвор, изтъква официозът.

Новите мерки остават по-либерални от тези в чужбина и ще се прилагат при "вина по невнимание". Евентуални умишлени действия ще се разглеждат вече като тероризъм, хулиганство или диверсия, уточняват вносители на поправките.

Запитан от журналисти не е ли твърде строго разпространението на фейкове за коронавируса да се наказва с до 5 години затвор, председателят на Държавната дума Вячеслав Володин отговорил: "Понякога думите не само раняват, но и убиват".

Представителят на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за свобода на медиите Арлем Дезир заяви, че споделя тревогата на руските власти по повод дезинформацията за вируса, но го тревожат и новите мерки за борба с фейковете, пише "Известия".

Тези мерки създават риск за неоснователни ограничения върху дейността на журналистите и за самоцензура от тяхна страна, посочил вчера Дезир в изявление на сайта на ОССЕ.

През тази седмица, обявена за неработна в Русия поради вирусната криза, руският бизнес може да изгуби до 1 трилион рубли. Тези средства обаче ще се компенсират с държавна подкрепа и повишаване на производителността след почивните дни, заявява "Известия" в друга статия.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
не може да е вярно, Путлер е велик и в алкашстан цари мир и благоденствие :)))))а и ттам коронавирус няма, но пък имат и лекарство и ваксина... путлер акбар
Aнонимен
на 01.04.2020 г.
0
 
 
Оо, не се притеснявайте за Русия, там народа се бори и печели на всяка цена. Гледайте си голия г*з да облечете, па после Китай, Русия и САЩ коментирайте, жертвии
0
 
 
За неразбралите - комунизъм в Русия няма - там са олигарсите... Иначе икономическото положение е така още преди да плъзне този вирус. Добре е само в големите градове, а по деревните и голяма мъка. Нищо ново под слънцето. Само да отбележа, че при нас е по-зле дори от там. Само на хартия сме европейци. Така че, русите да не ги мислим, ами да си гледаме нашия двор :)))
Aнонимен
на 01.04.2020 г.
+1
 
 
Да имаш цялата Менделеева таблица като ресурси, да имаш най-голямата територия, да имаш малко население и да си толкова беден е ПОЗОР. Тъпите камилари - само с петрол си оправиха държавите и стандарта на живот на местните... мизерниците от Русия - дори нямат магистрала между двата им единствени града които стават за живеене - Москва и Санкт Петербург... важното е да има Армата, Су, МиГ... НЕЩАСТНА ДЪРЖАВА.... а най-тъпото е че страдат от ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКО мислене - и гледат на нас, като на роби.... ГНУС МЕ Е ОТ ТАЗИ СТРАНА и ВСИЧКО РУСКО!!!!!
Aнонимен
на 01.04.2020 г.
0
 
 
Духайте пияни ватенки.Путю ша ВА упрай
0
 
 
И изведнъж лъснаха едни голи г**ове.... Мадуро е пуснал петрола по 15$ за барел.... Мама я льотчика люблю! Те тека другари бог Путин е велик!
0
 
 
На ви сега комунизъм, Крим наш и смърт на Америка, ватенки прости. Молете се пред портретите на Путлер за 2 филии хляб да не пукнете от глад. И БГ социоглистите добре да гледат, та дано им уврат кухите червени кратуни какво ги чака, защото там където искат да ни водят няма ЕС, който да даде милиарди помощи, а само глад, студ и г..за на Джуджето, който да лижат денонощно.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: