Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Путин разпусна цяла Русия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:11 / 26.03.2020Коментари (8)774
©
В извънредно телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин обяви следващата седмица за неработна в цялата страна. Мярката се налага заради разпространението на коронавируса в Русия. Заплащането през следващата седмица се запазва. Почивните дни ще започнат от събота, 28 март, и ще продължат до неделя, 5 април, включително.

Медицинските учреждения, аптеките, финансовите институции, магазините и транспортът ще продължат да работят по обичайния си график, каза Путин.

Същевременно президентът заяви, че "общонационалното гласуване" за поправките в конституцията на Русия трябва да бъде отложено заради коронавируса. Гласуването трябваше да се проведе на 22 април.

"Смятам, че гласуването трябва да се отложи за по-късна дата. Ще преценим как ще се развива ситуацията и в регионите, и в страната като цяло, и само опирайки се на професионално мнение, на препоръките на лекарите, на специалистите, ще вземем решение за нов ден за гласуване", заяви Путин в телевизионното обръщение.

Припомняме, че поправките в конституцията на Русия предвиждат още повече власт за Путин. През 2024 г. изтича неговият четвърти президентски мандат, но след приемането на поправките досегашните мандати се нулират и той може да се кандидатира за още два. Конституционната поправка, предвиждаща нулирането, беше предложена от депутата и бивш космонавт Валентина Терешкова.

Официалните данни за коронавируса в Русия едва ли  са достоверни.

По официални данни към момента в огромната страна има общо 658 потвърдени случая на заразени с COVID-19. Само за последните 24 часа са регистрирани нови 163 случая.

Руската опозиция и редица здравни експерти обаче са на мнение, че малкият брой потвърдени случаи се дължи на относително бавния темп на изследване с тестове на населението.

Доскоро само една лаборатория в Новосибирск обработваше всички проби от цяла Русия. Вчера главният лекар на Москва Денис Проценко предупреди Путин, че Русия трябва да се подготви за "италиански сценарий".

В днешното си обръщение към нацията Путин акцентира, че мерките, които са предприети и предстои да бъдат предприемани от руските власти, ще дадат резултат, "ако проявим сплотеност, разбиране за сложността на настоящото положение, ако държавата, обществото, гражданите действат заедно, ако направим всичко, което зависи от всеки от нас".

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Една рускиня беше казала, че в Русия коронавируса е забранен!
0
 
 
Официалните данни за коронавируса в Русия едва ли са достоверни. Само една лаборатория в цяла Русия и тя в Новосибирск! Представяте ли си ? В Сибир. Те явно само там са 840. Не в Москва или Питер ,а в Новосибирск!!! Егати тъпата държава. Иначе разкарват Камази до Италия са самолети ,а не могат да си направят лаборатории. Кого лъжат бе ? Той щом спира цяла Русия ,като в Извънредно положение,значи положението е зле.Ама ще отчитат успехи!
Много глупаци са се докопали до клавиатурата и пишат ли пишат ...
на 26.03.2020 г.
+1
 
 
Всеки разумен човек е на мнение, че за да се вземат тези мерки нещата там са по зле от Китай и Италия взети заедно! Но нали "руският слон е най- големият слон в света", та как тази "велика" нация ще боледува от корона вируса?!
0
 
 
Лъжи, лъжи, лъжи. До вчера уж за пример, днес трагедия. Поредният Чернобил. Покрай тази мания за освобождения кога ли най-накрая някой ще освободи руснаците от продължаващото векове робство?
+4
 
 
Чакай, чакай - как тъй - 140 милионна Русия, имаща САМО 600 случая, взима тези крайни мерки... ИСТИНАТА Е ДРУГА УШАНКИ, НАЛИ? За да прибегне до тази крайна мярка - стоп на икономиката, в момент в който петрола е 25$ за барел, положението наистина е сериозно.... Не пожелявам лошо никому, но да криеш истинското положение в страната си от нейните граждани и другите страни е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: