Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как го правят по света? Вижте как протича карантината в Белия!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:06 / 16.03.2020Коментари (0)834
© ЕПА/БГНЕС
Трима белгийски лекари са в тежко състояние, след като са работили с болни от COVID - 19, съобщи БТА, позовавайки се на местни медии. Медиците са на възраст около 40 години и засега животът им е в опасност.

В медиите днес е отправен призив гражданите да занесат в най-близката болница поне част от предпазните маски, които са купили за себе си. Това се налага заради пропаднала доставка на маски за Белгия, поръчани на турска фирма. Лекарите и медицинските сестри вече изпитват недостиг от предпазни средства, се уточнява в съобщенията.

По последни данни в страната досега са заразени 886 души, от които 163 са в болница и 33 от тях - на командно дишане. Жертвите на болестта в Белгия досега са четири. Извънредната обстановка доведе до нови политически решения - снощи бе съобщено, че служебното белгийско правителство ще получи допълнителни пълномощия за срок до шест месеца. Кризата не успя да послужи на парламентарните партии да постигнат решение в преговорите за съставянето на ново редовно правителство, които продължават от май миналата година.

Тази сутрин правителството обяви готовност за разсрочване на плащанията на данъци, социални осигуровки и други вноски към федералния бюджет, както и да улесни изплащането на осигуровки за безработица на хората, които не могат или не трябва да отиват до работните си места. Правителството настоява банките да не затрудняват финансирането на дружествата и "да проявят разбиране" в случаи, когато клиентите са затруднени да изплащат задълженията си.

Епидемията наложи на белгийците да останат по домовете си и те потърсиха начини да продължат да общуват. В социалните мрежи се появи идея всяка вечер от 18.30 ч. близки, приятели и познати да се събират онлайн с чаша в ръка, за да пообщуват. Засега тези интернет седенки нямат общоприето име, но най-често са наричани "видео аперитив".

Големи вериги за хранителни стоки в Белгия решиха да допринесат към усилията срещу разпространението на заразата, като предоставят по един час от работното си време само за възрастните хора, застрашени най-много от болестта. Целта е възрастните да бъдат отделени от останалите клиенти и така да се ограничи опасността да бъдат заразени.

Далекосъобщителните оператори обявиха, че подаряват на клиентите си големи количества мобилни данни, неограничен домашен интернет и безплатни разговори до номера от фиксираната мрежа. Списъкът на доставяните телевизионни програми също бе разширен и обогатен, за да могат хората по-леко да преживеят наложената карантина.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: