Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важна информация за всички, плануващи почивка в Гърция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:07 / 10.05.2020Коментари (3)767
©
От понеделник Гърция навлиза във втора фаза относно разхлабване на мерките, наложени заради COVID-19. Плавно през три етапа пада забраната за пътуване до гръцките острови, отварят магазини, възстановява се по-голямата част от индустрията на дребно. 25% затворените фирми се отварят.  

Зелена светлина за пътуване между островите получават заетите работници в сезонен бизнес или заместващи учители, било с кораб или самолет. Служителите в частния сектор трябва да имат удостоверение за пътуване от работодател. По отношение на движението извън областите е разрешена само доставка на храна и лекарства, доказани от съответните документи.

От 19 май пада забраната за пътуване до континенталната част на Гърция. Ако всичко върви добре, достъпът до островите ще бъде свободен за всички от 1 юни, но съществува възможност за разрешаването му по-рано, с възможна дата 25 май.

Това лято в Гърция ще може да се влиза само със здравни протоколи, изготвени от правителството и Комисията по инфекциозни болести. Всеки, който иска да пътува до южната ни съседка, ще трябва да има здравен сертификат, издаден до 72 часа по-рано. В него трябва да е записано, че не е носител на заразата.

Относно полетите:

Капацитетът на полетите до, от и в Гърция ще бъде пълен, без свободни места, така че, въздушният транспорт да бъде икономически възможен за туристите.

За полети до четири часа няма да се сервира храна за пътниците, а само пакетирани закуски.

Туристите ще напускат страната без какъвто и да било контрол, за да се избегне риска от карантина в Гърция, което би било спирачка за избора на страната за дестинация за почивка.

За настаняване:

Министерството на туризма ще наеме във всяка туристическа зона на страната хотел, който ще функционира като "карантинен хотел“. Там ще бъдат транспортирани туристи, за които се установи по време на престоя им в Гърция, че са преносители на COVID-19.

Всеки хотел ще бъде задължен да сключи договор с лекар, който на място или онлайн ще определи дали туристът трябва да се подложи на коронарен тест. Резултатите от теста ще стават ясни най-късно до 06.00 часа, така че всеки, който е тестван като положителен, ще бъде преместен в "карантинен хотел“.

В хотелите няма да има бюфети, а само сервиране по стаи от онлайн каталог, който ще се изпраща на туристите по мобилен телефон.

Шезлонгите на плажа ще имат покритие за еднократна употреба за всеки плажуващ, със задължителна дистанция от 2 метра между чадърите.

Ще се осигурява специално обучение на персонала на всеки хотел за специални хигиенни правила.

Носенето на маски и ръкавици в затворени помещения и по време на пътуване остава задължително условие.

Къпането в морето е позволено от 4 май, но организираните плажове все още са затворени. Към момента Гърция остава затворена за туристи от чужбина, но в трескава подготовка за посрещането им скоро.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И това ще отменят, иначе си обричат сезона... Кой ще иде да си прави тестове, да се бута в другите, потенциално болни? Тея луди ли са? И като са 72 часа преди, каква е гаранцията, че няма точно след това да го лепне...
0
 
 
Егати и маляците,по добре на планина ,от Родопите по хубави няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: