Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (3)
≈вропа бори COVID-19 с 37 млрд. евро, Ѕългари€ получава над милиард
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 17:57 / 31.03.2020 оментари (3)139
©
37 млрд. европейски фондове са вече на разположение на държавите членки и може да се използват за покупка на медицинско оборудване, маски, защитно облекло. ¬еро€тно не комуникираме това по най-добри€ начин, но тази помощ вече е на разположение на правителствата, уточни евродепутатът†јндрей Ќоваков†в интервю във "‘ейсбук".

—тава въпрос за парите от†»нвестиционната инициатива на ≈—†за борба с коронавируса, които ще покриват разходи, направени със задна дата до 1 февруари 2020 г.

‘инансирането е предвидено за подсилване на системите за здравеопазване, за подкрепа на†малки€ и средни€ бизнес, краткосрочните схеми за работа и обществените услуги, гласи съобщението на ≈вропейски€ съвет. 8 млрд. от него ще дойдат от непохарчени пари от структурните фондове за 2019 г. ƒруги 29 млрд. ще се разпредел€т предварително от схеми, действащи през насто€щата година. —траните членки ще имат възможност и да преразпредел€т все още неизползвани средства от†структурните и инвестиционните фондове.

 акво се полага на Ѕългари€

- 122 млн. евро от първите 8 млрд. тр€бва да са достъпни на страната незабавно, показва публичен†документ†на ≈вропейската комиси€.

- 690 млн. евро от предварително разпредел€ните фондове, предвидени за тази година.

- 546 млн. евро от структурните и инвестиционни фондове, които страната ще може да преразпредели.

»ли общо -†1.35 млрд. евро.

"Ѕих искал да вид€ камион с европейски€ флаг да носи маски в†—еверна »тал舆или самолет с европейски€ флаг да се приземи в »спани€ и да занесе помощ. ћакар че осигурихме финансирането за такова нещо, ние не го об€снихме и хората се почувстваха изоставени, почувстваха се с€каш ≈вропейски€т съюз не прави нищо, а други държави рекламираха много добре какво прав€т", отбел€за още Ќоваков. ¬ последните седмици –уси€ и  итай демонстрират помощта си за »тали€.

¬с€ка помощ е добре дошла, но не вид€х много медийно отраз€ване, че френските железници подготв€т високоскоростни влакове за бърз транспорт за заразени хора. Ќ€ма в медиите нищо, че √ермани€ помага на »тали€ с места в болниците. ≈вроскептицизмът се захранва с това, каза той.

¬секи път, когато обсъждахме ≈— да сподели отговорности с държавите членки, винаги имаше хора, които насто€ват образованието и здравеопазването да си останат в ръцете на националните власти. "ј сега, когато нещата се влошиха, има хора, които обвин€ват съюза, без да са му дали разрешение да действа", коментира Ќоваков и призова след кра€ на кризата ≈— да получи повече правомощи€ и отговорности към гражданите, включително в сферата на здравеопазването.

 огато тази криза приключи, съюзът тр€бва да е готов и за следващата, а не да развива процедурата тепърва, каза още той и уточни, че като член на комиси€та по регионално развитие ще предложи резолюци€ с възможни решени€.
ќще по темата: общо новини по темата: 2647
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
предишна страница [ 1/442 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+2
 
 
1.35 милиарда + 10 милиарда заем рЯШД
-2
 
 
 огато кризата свърши тр€бва да размажете  итай. ј менторите им от ћосква сами ще се сринат.
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
 амбуров избра с кой отбор ще опита да счупи вечни€ голмайсторски рекорд
ћинистър  ралев коментира възстанов€ването на спортната икономика след COVID-19
ќфициално: ѕ‘  Ћевски вече има нов собственик
“ервел ѕулев с грамота за работата му като доброволец в две болници
Ѕели€ развърт€ метлата, освободи 9 футболисти
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: