Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Емил Коларов: Местните РЗИ-та издават заповеди от днес за утре 
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:22 / 11.02.2022Коментари (0)936
©
След като облекчиха мерките в София и отпадна вечерния час за заведенията, потърсихме председателя на Съюза на заведенията в България Емил Коларов, за да ни каже какви са настроенията сред бранша сега и каква е ситуацията.

Пред Sofia24.bg Коларов заяви, че ситуацията е такава, че от бранша очакват да отпадне и ограничението 50% заетост от капацитета на заведенията. "Реално се видя, че няма никакъв ефект от тази заповед и специално последната такава, която е абсолютно неадекватна и дискриминационна. Тя е излишна и не доведо до абсолютно нищо, освен да нагнети и всее напрежение в бранша", коментира Коларов.

Той изтъкна, че в момента на преден план излизат други доста серозни проблеми. "Не може да си платим електроенергията, газта, всичко е поскъпнало три, четири пъти. Цените на фактурите, които ни идват са фрапиращи. От един месец започнаха проверки на всички фирми, които бяха кандидатствали по първата програма за компенсации за подпомагане с оборотния капитал. Което е нормално, ако е направено по нормален начин. Те обаче започнаха да търсят обороти, които никой не е казал, че не трябва да влизат в считания период тогава, говорим най-вече за доставките. Те излизат под презумпцията, че доставките не са били ограничени, което означава, че референтният оборот от доставки за този период, който се взима не би трябвало да е включен.

Става въпрос за цялата страната. Никой не го беше казал това тогава. И сега след тези проверки, като се установяват разликите, трябва да се връщат пари с лихви. От една страна вината е наша, защото сме допуснали да кандидатстваме по този начин. Трябва да се връщат пари с лихви за една година, което не е нормално", каза Коларов.

Според него поскъпването на продуктите води и до трудно калкулиране на адекватно меню. "Реално всяка седмица трябва да се променя менюто, за да не работим на загуба", обясни той.

Председателят на Съюза на заведенията в България съобщи, че са им изпратили една заповед от Шумен от 9-ти февруати за ограничаване на работното време, която е влязла в сила от 10-ти. "Бяха казали, че ще съобщават 5 дена по-рано, ако се налагат нови мерки, но ето виждаме, че заповедите излизат от днес за утре. Наблюдаваме, че всички местни РЗИ-та си правят каквото си искат, няма никаква предвидимост. Ние не може да знаем утре някой си в какво настоение ще се събуди", коментирта още пред медията ни Емил Коларов.

Още по темата: общо новини по темата: 11876
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: