Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (0)
— колко години съкращава COVID-19 живота: √овори ген. ћутафчийски
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 14:44 / 28.05.2020 оментари (33)102
©
ћного пъти беше задаван въпросът дали един болен, който е с COVID-19 и е получил†инфаркт, е умр€л от инфаркта или от COVID-19. ќказва се, че зас€гането на кръвоносните съдове от COVID-19 е такова, че може да предизвика вс€ко едно от тези забол€вани€. “ова е и в унисон на изследването на "University of Glasgow", което доказа, че COVID-19 е отнел средно 13 години живот при мъжете, починали от COVID-19 и 11 години средно при жените". “ова за€ви ген. ¬енцислав ћутафчийски на брифинг в ћинистерски€ съвет.

“ой изнесе данни за специалисти от ¬оенномедицинска академи€ /¬ћј/, които са посетили болница "—ан ћатео" в »тали€. ѕредстои двете лечебни заведени€ да подпишат договор за обм€на на технологи€ и идеи.

"»талианските специалисти са представили последиците от коронавируса - увреда на б€л дроб, на сърдечни€ мускул и на други органи. Ѕили са описани и кожни промени близо месец след боледуването", допълни ген. ћутафчийски.

"ѕравени са биопсии на сърца, което не съм чувал да се прави в Ѕългари€. »менно по този начин е доказано зас€гането на миокарда", добави той.

"»мунохематолозите в "—ан ћатео" са из€снили ц€лата концепци€ за лечение с плазма. “е използват пр€сно замразена плазма и прав€т количествен анализ на нивото на антителата", каза още ген. ћутафчийски и допълни, че това сега се разработва и във ¬ћј.

"Ћекарите в италианската болница са отчели, че при преболедували най-гол€ма наситеност на антитела има до месец след забол€ването. ƒо трети€ месец има р€зък спад на антителата, тази плазма вече не може да се води хиперимунна и те не € използват", об€сни той.

"“ова е и в унисон с повечето твърдени€ на учени, че има спад на антителата и че имунитетът е възможно да бъде краткотраен.†¬ъв ¬ћј вече започват да работ€т по н€кои от протоколите на "—ан. ћатео". ¬ тази болница има над 5 хил€ди дози със замразена хиперимунна плазма", посочи още ген. ћутафчийски и припомни, че 7 пациенти във ¬ћј са се повли€ли добре след преливане на кръвна плазма.
ќще по темата: общо новини по темата: 2982
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
04.07.2020
03.07.2020
предишна страница [ 1/497 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
јбе ходи се ваксинирай в гъ*ъ плешооо
0
 
 
ћахай се генерал залухав!!!! “и знаеш кой колко ще живее. ѕоми€ мръсна си ти!!!
0
 
 
√енерала каза ахахаха .«акривайте € та€ ƒържава!
0
 
 
јко не беше този вирус н€кои щ€ха да си живе€т до 90-100г. нищо , че границата на смъртност за Ѕългарив е 70г. :D
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
‘утболист на ÷арско село с COVID-19! ѕричината да играе мач вчера е шокираща!
“омова и Ўиникова завършиха с убедителни победи първата фаза в Ѕелград
Ќаш плувец ще пробва да счупи уникален световен рекорд
 ралев: јко във финала се нарушат мерките, затвар€ме стадионите
¬олейболната —каут лига се завръща през нови€ сезон
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: