Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Земеделски производител: Пазарите се превръщат в призрачно място от филм на ужасите! Моля Ви, дайте ни шанс да оцелеем!
Автор: Пламена Николова 09:07 / 14.04.2020Коментари (14)995
© makfax
Илюстрация
Земеделски производител от Варна изпрати до Varna24.bg позицията си относно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев да бъдат затворени пазарнти площадки до второ нареждане, като се даде шанс за работа на производителите да пласират продукцията си за няколко дни. Публикуваме коментара без редакторска намеса:

"Аз съм земеделски производител в сферата на производителите и заготвители на посевен и посадъчен материал! Предлагам произведената от мен и семейството ми продукция на територията на пазарите в Североизточна България и силно съм изненадан от решението на министъра на здравеопазването за затваряне на пазарите и обричането ни на глад. Принудени сме да търпим огромни загуби, които ще ни накарат да фалираме или ще ни доведат до просешка тояга!

Всичко това е заради наложените противоепидемични мерки от 13.03.2020г. и затварянето на градовете, тъй като ние сме също строго зависими от това или с две думи нашите клиенти няма как да отидат до имотите си и да засадят предлаганата от нас продукция.

Въпреки че работата ни намаля със 70% спрямо предходните години, ние продължихме да се борим за оцеляване и това се случва точно в разгара на нашият сезон, а сега след като бъдем затворени как се очаква ние да си продадем продукцията?

Нашето време вече минава и след като се благоволи да бъдат отворени пазарните площадки за нас вече ще е късно, хиляди дръвчета ще бъдат изхвърлени на боклука и ние ще претърпим огромни финансови загуби!

Това не е само за мен, това е за всички мои колеги и всички които работят на териториите на Пазарите в цялата страна, това са хиляди хора които остават на улицата, които живеят месец за месец!

Аз съм члена на Съюза на заготвителите и производители на посевен и посадъчен материал и смятам че тъй като ние няма да получим никаква помощ от държавата, поне да ни се даде възможност да можем да реализираме продукцията си, а не да бъдат облагодетелствани всички големи вериги магазини, където струпванията са много по-големи и опасността от коронавирус е много по-голяма, да не би там да е по-безопасно, не мисля че е!

Смятам че ще има голям отпор от страна на всички работещи и работодатели на пазарните площадки, защото аз като работодател съм принуден да освободя персонал защото не мога да си позволя да търпя загуби и да плащам заплата като нямам реализация на произведената си продукция!

Надявам се заповедта да бъде преосмислена и да бъдем оставени да работим в тези така или иначе много трудни дни за цялата държава. Ние сме също на първа линия в сферата на работещите сред хора, но искаме да можем да изхраним семействата си и да продължим бизнеса си, да го предадем на децата си... в този случай ние просто сме принудени да фалираме и да търсим работа. А къде да я търсим, като няма никъде работа, защото 70% от държавата е затворена и нищо не работи!

Уважаеми господа министри, г-н Премиер, моля оставете ни да оцелеем, ние искаме да работим, за да можем да оцелеем, а не да бъдем принудени да оставим бизнес изграден с години и рухнал за месеци!!!

Силно се надявам да бъдем чути, тъй като аз лично присъствах на затварянето на Кооперативния пазар във Варна на 12.04.2020г. Минавайки през територията на пазара видях призрачно място точно като във филм на ужасите, само че без руините!"

Пазарите ще бъдат отворени след Великден, ако противоепидемичните мерки продължат да се спазват. Това заяви пред журналисти вчера здравният министър Кирил Ананиев, който инспектира как се спазват ограниченията на столичния пазар "Димитър Петков": 

"Затова правим тези обиколки. Ако установим устойчивост на поведението и на търговци, и на купувачи, ще гледаме възможно най-бързо след Великден да отворим пазарите. Целта е да съхраним здравето на хората. Тоест трябва да се намери необходимият баланс и него го търсим в момента".

Ананиев заяви, че изискванията се спазват и в провинцията, където контролът по-лесно се прилага заради по-малкото клиенти. Министърът допълни, че постоянно се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги:

"Разбрали сме се. Вътре, в самия магазин, самите търговски вериги организират спазването на изискванията, а навън вече с помощта и на органите на реда се спазва дистанция от метър и половина-два, без да има някакъв наплив". 

Работата на всички кооперативни пазари и цветни борси бе забранена в неделя, след като в събота бяха констатирани редица нарушения на противоепидемичните мерки. На тези обекти бе позволена работа от понеделник до сряда (16 април) включително, за да реализират продукцията си. От четвъртък пазарите трябва да бъдат затворени за неопределено време.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.04.2020 г.
0
 
 
Уважаеми коментиращи и четящи, аз съм автора на тязи статия казвам се Тодор Димитров и съм Земеделски Производител от Добрич и търгувам собствено произведената си продулция на пазарите в цялата страна! Занимавам се с Разсадникарска дейност тоест произвеждам овощен и лозов посадъчен материал, моята продукция ще бъде изхвърлена поради факта че ДЪРЖАВАТА НИ е затворена отвсякъде и хората вече нямат покупателна способност за да си закупят каквото им е необходимо! Много се извинявам за коментара който ще изкяжа но Хората които коментират да умираме и т.н поставете се на наше място ние сме на загуба още от 13.03 т.г. Но се опитваме да оцелеем и да изкараме по някакъв начин до следващият сезон! За момента аз лично ще изхвърля Овощни дръвчета за около 25-30 хиляди лева което ше ме докара до Фалит! Как да изхраня семейството си аз и всички мои колеги Земеделски Производители? Аз лично градя този бизнес от 14 години и мисля че за 2 месеца съсипаха всичко което сме градили! ПОСТАВЕТЕ СЕ НА НАШЕ МЯСТО НИЕ ВЕЧЕ НЯМАМЕ СИЛИ ДА СЕ БОРИМ С ПРОСТОТИЯТА НА ВСИЧКИ!!! Искаме да си изкарваме прехраната честно и да продължим да работим дълги години да предадем всичко научено на децата си!!!
Aнонимен
на 14.04.2020 г.
0
 
 
Винаги, когато съм купувала от пазара,гледам отпред нареден чуден зеленчук,а в торбичката ми напускали наполовина гнилоч.Искам ли да си избера,фасона е готов, не дават.Ето затова все повече хора ходят в големите магазини,Хем си избират хем е доста по-евтино
0
 
 
Че да не са затворени сано в България. Големи ревове, голямо нещо. В цяла Европа ги затвориха.
Aнонимен
на 14.04.2020 г.
0
 
 
Няма да оцелявате вееее умирайте от глад , голям рак хвани, голяма корона не хващай е казал народа
0
 
 
На пазара няма никакви производители, а само прекупвачи, търговци или техните продавачи. Продават скъпо крият лошата стока под хубавата. не тидават да си избираш, защото искат покрай другото ти пробутват и скапан ата стока. аз от години не купувам от пазарите по тези причини. много хора са като мен.
0
 
 
Пълна тъпотия,в магазина на закрито сме по няколко човека,в автобуса,да не казвам,а навън ,на открито Не може и с маска!
-1
 
 
Вижте какво правеха търговците и производители на цветя в Холандия. Хвърляха тонове цветя. Още преди седмици. Положението е сложно в цял свят, не само в БГ. Ако искате да отворят пазарите ,бъдете отговорни. Както продавачи, така и клиенти. С имитиращи действия само се залъгваме.
+1
 
 
Защо им се молите за шанс да оцелеете? Оръжия и мъже нямате ли вече??
+1
 
 
Трябва да се измисли нещо но първо да свалят цените малко по тези пазари не може 6лв бг домат и пак съмнително дали е от бг връзка със 4 стръка пресен чесън 1лв ами ок пазарна икономика конкуренция но когато цените са нотмални на пазара ще имат големи продажби не защитавамголемите вериги даже ще съм доволен ако ги няма но цените са високи затова секи бяга в големите супермакети да купи на половин цена .
Aнонимен
на 14.04.2020 г.
-1
 
 
И не само.Цяла Варна е така в момента,не ни дават да излизаме полицаите !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: