Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
МЕТРО започва масово тестване на служителите си за COVID-19
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:18 / 22.04.2020Коментари (1)828
МЕТРО България започва поетапно масови PCR тестове за COVID-19 на своите служители в 11-те магазина на компанията, за да намали риска за тяхното здраве в извънредната ситуация, в която им се налага да работят. Над 2000 души в магазините на МЕТРО работят на първа линия, осигуряващи на своите клиенти постоянен достъп и снабдяване с хранителни и нехранителни стоки в сигурна и защитена среда. Тестовете ще се правят всяка седмица, в рамките на един месец, за да покрият обявения период на извънредното положение и очаквания пик на заболяването в България.

МЕТРО ще се възползва от новия масов подход за идентифициране на наличие на коронавирус чрез прилагане на PCR тестване, иницииран от вирусолога проф. д-р Радка Аргирова, екипа икономисти Асен Василев и Кирил Петков и химика проф. Николай Денков. Новият подход дава възможност на компанията да организира седмично групово тестване на проби от 20 служители с един PCR тест. В случай, че някоя от тестваните групи даде положителен резултат, тази група се изследва повторно, за да се идентифицира конкретният заболял. Методът е известен още като метод на пуловете и се ползва от медиците от десетилетия по време на епидемии от различни заболявания.

Със старта на груповото тестване за COVID-19 МЕТРО ще осигури превенция за своите служители и защита на тяхното здраве и клиентите, които обслужват. Точният метод за детекция чрез PCR дава възможност за откриване на заразени лица 1-3 дни преди проявата на първите симптоми. Това ще позволи на компанията да се погрижи за потенциално заразени служители, които могат се изолират, преди да заразят останалите си колеги и ще допълни предприетите от МЕТРО мерки за безопасност. "Нашите колеги от магазините, които всекидневно обслужват клиентите в цялата страна, работят във високо рискова среда. Ние прилагаме различни мерки за безопасност – учестена пълна дезинфекция на площите в магазина и на работните им места, лични предпазни средства с висока степен на защита и променен режим на работа, който намалява контактите между членовете в екипа.“, коментира Филип Анастасиу, директор "Човешки ресурси“ на компанията.

МЕТРО приема ангажимента си към здравето и живота на своите служители като първостепенна задача, грижа, която за 3-та поредна година прави компанията Топ работодател, според сертификацията на международния Top Employers Institute. "Въвеждането на седмично тестване на служителите, ще повиши многократно сигурността и защитата срещу разпространение на зараза в магазините. Това повишаване на сигурността ще има и допълнителен ефект. Превръщайки МЕТРО в по-безопасно място за работа, ние го превръщаме и в по-безопасно място за пазаруване. А това е нещо, което съм сигурен, че ще оценят и нашите клиенти.“, казва Филип Анастасиу.

Освен грижата за сигурността на своите служители и клиенти, от началото на извънредната ситуация МЕТРО подкрепя и медиците на първа линия, като осигурява продукти за ястията, които някои от големите клиенти на компанията от хотелския и ресторантски бизнес доставят на ангажираните в борбата с коронавируса в няколко големи софийски болници. Отскоро МЕТРО се включи и в кампанията на Български Червен кръст, набираща средства за борба с COVID-19. МЕТРО търси и гъвкави решения за доставка на хранителни продукти и битови стоки до дома, за да намали риска за здравето на хората в периода на социална изолация.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: