Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Дидие Раулт: Никъде няма да има втора вълна от коронавирус
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:02 / 18.05.2020Коментари (5)674
©
Ще има ли втора вълна COVID-19? Въпрос, който все по-често си задават всички. И докато дебатите по темата разделят учени от цял свят, професор Дидие Раулт, един от най-цитираните и коментирани вирусолози около епидемията, дава категоричен отговор на този въпрос.

"Втора вълна на разпространение на вируса няма да има. Никъде! Ще има спорадични случаи, от време на време, или евентуално супер заразен пациент, който ще зарази хората от най-близкото си обкръжение, но общата динамика на епидемията е на път да приключи“, смята проф. Дидие Раулт - директор на Института за инфекциозни болести в Марсилия, предава Нова тв.

Аргументите на професора са научни. Базирани на математически модел, наречен функцията на Гаус. Според него, графиката има пик, а след това стремоглаво спускане надолу, което почти никога не се повтаря. Раулт казва, че в историята на епидемиите винаги се получава така.

"Следим епидемията с много тестове, още от самото начало. Виждате пика и как след това кривата слиза надолу. Тази форма наричаме “крива камбана". Тя е типична за всяка епидемия. Винаги се движи така.

И фантасмагориите, които се измислят, че ще има нов скок през лятото нямат нищо общо с истината. Епидемиите изчезват и са изчезвали много преди ние да открием начини да ги контролираме“, казва той.

Дидие Раулт е една от най-спорните фигури в Франция, заради лечението с хлорохин, което прилага на свои пациенти в Марсилия. Професорът се хвали с отлични резултати в средиземноморския град.

В Европа, общата картина се подобрява, броят на болните намалява, а в лечебните заведения все повече легла за реанимация се освобождават. Това кара и други учени да споделят набюденията на Раулт.

Професор Карин Лакомб, която оглавява инфекциозното отделение на парижката болница Сен-Антоан е яростен противник на терапевтичните методи на марсилския си колега. Но и тя смята, че въпросът за втора вълна от COVID-19 не стои на дневен ред.

Според професор Дидие Раулт, страхът от непознаването на болестта е загубил ценно време в борбата с коварния вирус. А липсата на навременна диагностика и недоверието в традиционните методи за лечение са разширили още повече периметъра на епидемията.

И макар дебатите по темата за втората вълна да разделят учените по света, всички призовават за голяма предпазливост през следващите седмици. Междувременно, марсилският професор се превърна в герой за жителите на средисезмноморския град, заради лечението с хлорохин, което прилага на своите пациенти.

Ликът на Раулт се появи върху произведения на изкуството и рекламни транспаранти в Марсилия, поставени от благодарни негови пациенти. От Париж обаче предупреждават и напомнят възможните странични ефекти, които хлорохинът може да има. Най-вече върху сърцето.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този професор май не е чувал за локални минимуми и максимуми...
+1
 
 
На този човек, как са му дали трибуна? Та всичко, което е казал е в разрез с глобалната схема, да се насажда страх и да се съсипе живота на хората...Виж, ако беше казал, че ще се мре масово и никога няма да се оправим с вируса, по-"хубаво" щеше да е. Сега ще го обявят за луд и веднага в "тъча" . Да заповядат промитите мозъци и да продължават с всяването на паника. Иначе как ще се наложат глобалните намерения?.....
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: