Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Фармацевтична компания обяви кое лекарство помага при "Омикрон"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:39 / 03.02.2022Коментари (0)884
©
Японската фармацевтична компания “Kowa Co" обяви официално, че лекарството ивермектин има антивирусен ефект против омикрон и всички останали варианти на SARSr-CoV-2.

"Откритието“ е направено след проведено проучване, водено от учени от университета Китасато в Токио, с което са били проведени мащабни опити с лекарството като потенциален лек за COVID-19. 

От компанията казват, че ивермектин демонстрира еднаквъв антивирусен ефект не само срещу омикрон, но срещу алфа и делта вариантите. От там отчитат, че лекарството прекъсва вирусната инвазия в тялото и прекратява репликацията на патогена. "Очаква се (то) да се използва под формата на хапче за всички нови коронавирусни инфекции“, пишат в доклад от компанията, цитирани от "Флагман". 

Всичко това, което всъщност не е нова информация, се случва в разгара на пореден политически дебат, обхващащ най-известния подкастър Джо Роган и няколко негови гости, които обясниха в предаванията на водещия ефектите от лекарството и как то е било "подтискано“ за ранна употреба при пациенти от началото на пандемията.

Към "скандала“, който се заформи, трябва да се прибави и драмата покрай платформата “Spotify", на която се излъчва подкаста на Роган. Един от вече световнонеизвестните музиканти – Нийл Йънг, заплаши, че ако компанията не свали от ефира си "опасното“ шоу, той ще изтегли музиката си от там. В крайна сметка заплахата му против свободата на словото имаше обратен ефект и всичките му парчета бяха свалени от Spotify. 

Относно валидността на резултатите от японското проучване за ивермектин пък може да се цитира източник сайтът ivmmeta.com, според който лекарството е показало средно 64% подобрение при пациенти с ранно лечение, 39% подобрение при късно лечение и 83% подобрение при профилактична употреба на ивермектин. Това са осредени данни от общо 77 проведени изследванияя по темата.

Всъщност въпросното лекарство, което големи медии в чужбина, а и пригласящи родни, си позволиха да нарекат "horse dewormer" (визирайки употребата на препарата за лечение на различни паразити при конете), се използва от над 30 години по света и е печелило редица награди заради ефективността си. То е масово употребявано в Африка, където виреят най-страшните болести, познати на човечеството, и за целия този период няма данни за тежки странични ефекти, а полезното му действие е безспорно. С "новите“ данни за ефиксността му срещу ковид пък ("нови“ е в кавички, тъй като подобна информация имаше през април 2020 г., в началото на пандемията, бел.а.), се очаква все повече то да навлиза в употреба против заболяването.

До момента 22 държави са одобрили употребата му, а в САЩ щатът Ню Хемпшир се превърна в първия, който позволи да се използва ивермектин за лечението на ковид болни.

Още по темата: общо новини по темата: 11876
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: