Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вечерен час за цялата Смолянска област
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:23 / 19.03.2020Коментари (0)808
©
Въвежда се вечерен час за цялата Смолянска област като една от мерките срещу разпространение на коронавирус след потвърдената първа положителна проба за COVID- 19 в Смолян. Това бе съобщено от Областния съвет по сигурност, който заседава днес, обсъждайки допълнителни мерки след първия случай на носител на коронавирус. От 22 часа до 6 часа сутринта всички родопчани в областта трябва да са вкъщи.

Пациентът с коронавирус е 40-годишен мъж от Смолян с психично заболяване, завърнал се на 13 март с полет от Великобритания. Маршрутът на заразения с COVID- 19 от пристигането му на 13 март до поставянето му под карантина все още се уточнява, тъй като обясненията му не са съвсем адекватни.

Потвърдено е, че е пътувал с автобус до Смолян, движил се е из града, посетил е Паспортната служба, живял е през тези няколко дни при приятели. От РЗИ очакват да получат информация от други лица, които евентуално са били в контакт с него.

Взети са проби за изследване на 5 контактни лица, на две медицински сестри от Инфекциозното отделение, които са взели пробата за изследване и на 10 служители на Паспортната служба в Областната дирекция на МВР- Смолян, която е посетил заразеният след пристигането си.

Мъжът е изолиран в жилище в града, заедно с още двама от контактните лица, като сградата е под постоянна полицейска охрана. Състоянието му не изисква да бъде настанен в болница. Наблюдава се от личния лекар, осигурено му е и психиатрично лечение.

Пациентът няма изявени признаци на инфекцията. Става дума за маргинализирано лице от рискова група, заяви областният управител Недялко Славов.

Районът около къщата, в които са изолирани мъжете, ще бъде подложен на дезинфекция, уточняват от РЗИ. Двата адреса, на които е пребивавал са на ул. "Капитан Петко Войвода" и на ул. "Колю Шишманов" в Смолян. Преди да се завърне в Смолян, мъжът е бил лекуван в психиатрична клиника във Великобритания, която вече е уведомена от полицията за положителния тест за коронавирус.

Областният съвет по сигурност напомня на всички жители и пребиваващи в областта, които са пристигнали след 18 март от Западна Европа, Китай, Иран и Корея, че подлежат на задължителна карантина. Препоръчва се на възрастните хора да ограничат движението си в населените места и да се приберат в домовете си. На общините в областта е разпоредено да следят поведението на рисковите и маргинализирани групи заради опасност от разпространение на заразата.

Потокът от пътуващи през ГКПП- Златоград е намалял в пъти от понеделник до днес, според данни на щаба. На пункта се извършва 100- процентов контрол и на входния и на изходния трафик.

Общо 14 чуждестранни туристи от Великобритания и Русия са останали в областта, като трябва да си тръгнат до 20 март, според данни на ОД на МВР.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: