Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (4) | ¬чера (5)
Ўефът на ЅЌЅ с добри новини за всички българи с кредити
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 09:07 / 30.03.2020 оментари (10)236
©
Ѕанковата ни система е стабилна. “ова за€ви в специално интервю за Ќова телевизи€ гуверньорът на Ѕългарската народна банка - ƒимитър –адев. ¬ложителите тр€бва да зна€т, че парите им са на сигурно м€сто, а кредитополучателите могат да разчитат на разсрочване на вноски и лихви.

-  олко стабилен е банкови€т сектор у нас към този момент?

ƒимитър –адев: Ѕанкови€ сектор към момента е в много добра кондици€, в резултат на правеното през последните години. «атова може да се каже, че той е готов, особено ако говорим за хоризонт 3 и 6 месеца, за тази криза. Ќаши€т банков сектор през последните години премина през мащабни проверки, които включваха също така оценка на качеството на техните активи", об€сни ƒимитър –адев.

- ¬ Ѕългари€ има ли инициатива от страна на търговските банки в помощ на крайни€ потребител, на клиентите?

ƒимитър –адев: “ова, което ще стане, е, че в рамките на два до три дни, веро€тно до ср€да, европейски€т банков орган ще об€ви насоки и критерии, по които да се прилагат тези допълнителни мерки. ¬ основата на тези мерки стои въвеждането на целенасочен и временен мораториум, с който се отлагат или спират плащани€ по банкови кредити. »ли казано по-простичко - отсрочване на плащането по банкови кредити.

- —ъветът ви към хората, които имат ипотечни кредити в момента?

ƒимитър –адев: “е тр€бва да говор€т с банките и това е именно целта на регулаторните мерки, които предлага ЅЌЅ. ƒа се даде допълнителна гъвкавост, допълнителни възможности на търговските банки, така, че с този индивидуален подход към техните клиенти, те да не изпадат в по-тежко положение от гледна точка на капиталова адекватност и управление на кредитни€ риск. "

- ќтворихме дума за хората с кредити, но не споменахме нищо за хората с депозити. “ам съветниците казват - без резки движени€ в такива ситуации, това ли е и ваши€т съвет?ƒимитър –адев: “е н€мат много гол€ма маневреност. “ова, което определено може да се каже и те тр€бва да го зна€т е, че техните депозити са на сигурно м€сто.
ќще по темата: общо новини по темата: 2599
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
предишна страница [ 1/434 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
-1
 
 
ўом почнаха да успоко€ват хората, значи положението е майко мила.... в€тър и мъгла..
-1
 
 
—амо говорите и нищо не правите само едни празни приказки
-1
 
 
Ќе изкам да ги слушам защото знам, че ще кажат "ќѕ–ќўј¬јћ≈√»".
-1
 
 
—мешни сте ! —прете с глупостите щото малко ¬и остава на всички циркаджии, бойковци и тем-подобни паразити !
-1
 
 
»  “Ѕ беше в отлично здраве пък и взеха здравето.
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ћинистър  ралев актуализира заповедта си за тренировките на закрито
—портни€т министър: Ќ€ма как да финансираме клубове чрез Ѕ‘—
‘утболист є1 на Ѕългари€ ще зарадва малчуганите от родни€ си клуб
ѕоредно поскъпване на спортни€ тв пакет "ƒиема екстра"
 ак се осъществ€ва допинг контролът на наши спортисти по време на пандеми€?
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: