Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (3)
ўе има нови дати за матурите през юни
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 12:48 / 03.05.2020 оментари (8)220
© ᓬ
“р€бва да бъдем предпазливи в предсто€щите седмици, дори да има подобрение в ситуаци€та. Ќе може да очакваме, че до седмици епидеми€та ще стихне. “ова, което не може да се случи в дигитална среда, ще се проведе в класните стаи и в университетските аули. “ова каза министърът на образованието  расимир ¬ълчев в предаването "Ќедел€ 150" на ЅЌ–.

”чениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за матурите

“ой по€сни, че там, където има най-много кандидати за едно м€сто, е удачно изпитите да се проведат на м€сто, както е при медицината, например.

ћинистърът съобщи, че окончателните дати за изпитите ще бъдат об€вени в понеделник, но веро€тно държавните зрелостни изпити ще се проведат през първата седмица на юни, а националното външно оцен€ване - третата седмица на юни. “ова н€ма да забави издаването на документите за кандидатстване във висшите училища.

"Ќ€ма единна скорост на преподаване в различните училища. —ъс сигурност на изпитите ще се включва материал и от дистанционното обучение. Ќо ще подходим на принципа да включим по-малко материал".

"“ази седмица близо 30 деца, които са в 7-и и 12-и клас, б€ха в услови€та на карантина. ѕо време на матурите и оцен€ването веро€тно между 20 и 30 деца може да бъдат възпреп€тствани да проведат изпити. ≈дини€т вариант е по същото време, но в други услови€ те да положат изпитите, други€т вариант, особено за дванадесетокласниците, е да се €в€т на втора сеси€ в кра€ на август".

ћинистърът е категоричен, че външното оцен€ване след 4-ти и след 10-и клас е необходимо за диагностика на резултатите, защото е важно да се анализират образователните дефицити на учениците.

«а близо 75% от учениците дистанционното образование е по-интензивно в сравнение с присъствената форма, сочат данните на министерството.
ќще по темата: общо новини по темата: 2647
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
03.06.2020
предишна страница [ 1/442 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
«а мен това не е уцхлистеееее вав моментаааа
0
 
 
ўе отидем на училище... ћного скоро... «а съжаление от утре кафетата ще са пълни с доста ученици!! » само извинени€ ще си търс€т!!
0
 
 
 акъв е смисълът от карантина при учениците, след като всеки ден след часовете си те са заедно, прегръщат се, общуват без да спазват каквито и да е норми на безопасност?
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
 амбуров избра с кой отбор ще опита да счупи вечни€ голмайсторски рекорд
ћинистър  ралев коментира възстанов€ването на спортната икономика след COVID-19
ќфициално: ѕ‘  Ћевски вече има нов собственик
“ервел ѕулев с грамота за работата му като доброволец в две болници
Ѕели€ развърт€ метлата, освободи 9 футболисти
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: