Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мангъров: Социална изолация е необходима, но тази, която ние я играем, е малко прекалена
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:24 / 05.04.2020Коментари (82)1181
© Канал 3
Колективният имунитет не е идея, това трябва да се случи, за да преодолеем тази епидемия – поне 70% от населението на земното кълбо да преболедува. Ако 80% от българите се заразят, по-малко от един процент ще починат – това се случва всяка година при епидемия с грип. Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 членът на Медицинския съвет доцент Атанас Мангъров относно социалната изолация, въведена през извънредното положение.

"Социална изолация е необходима, но тази, която ние я играем, е малко прекалено. Социалната изолация дава възможност на заразените да проявят симптомите на заболяване, евентуално тези с най-близък контакт с тях да се заразят, и ако стоят достатъчно дълго вкъщи, там да се разболеят и случаите да се ограничат в тези малки общности със заразени“, обясни механизма на изолацията.

Доц. Мангъров смята, че със социалната изолация само се отлагат събитията във времето, но не се постига колективен имунитет. "Хората така или иначе ще го преболедуват – абсолютно. Ако храните илюзия, че няма да се случи, много се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи.

Това, което се цели с това дистанционно изолиране, е нещата да се отложат. И така ще намалим броя на случаите, но когато се отворим, ще се върнем в първоначално положение“, смята доц. Мангъров, като добави: "Ако питат мен, аз изобщо няма да затворя ресторантите“.

Доц. Мангъров обясни, че коронавирус може да се прихване и от въздуха, при това от повече от 2 м разстояние. "Симптомите може да се проявят към 7-8 ден от контакта, но може да е по-кратко или по-дълго", разясни той. "Моментът на заразяването е като момента на забременяването - никой не знае кога е станало".

За бързите тестове, които доц. Мангъров препоръчва, той увери, че няма търговски интерес от въвеждането им. "За тях няма нужда от лаборатория, а само от ООД", каза доц. Мангъров и припомни, че PCR тестовете имат 70% чувствителност.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Успял мъж е този, който може да задоволи всички желания на една жена. Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.- Жан-Жак Русо
0
 
 
Пълни глупости... нито сме имунизирани,нито ще бъдем..това е нещо наистина страшно и явно този възрастен човечец не го осъзнава...дано не му дойде на главата
0
 
 
Стаден имунитет пак ще се създаде, просто е забавено във времето, така че хората, които имат нужда от неотложна помощ да е получат.
-1
 
 
Не , не го разбирам . Абе ,дъжд от идиоти май е валяло. Оня скапан доцент ще ми говори за 1% видиш ли.....като всеки друг грип. Ееееййй , олигофрен нещастен с титла , дали си учил математика. Испания са към 10% а Италия 12%. Нещастници. Имам едно предложение: Който не спазва карантината не глоба , ами принудителна работа в Инфекциозните отделения за месец.....нали не им пука от вируса
-1
 
 
И тоа мангър не е с всичкия си, ама ного го стяга капата.
0
 
 
Те тези, които се върнаха от чужбина ни разказаха играта, а сега се регистрират в бюрото по труда и пак мрънка...
0
 
 
Тия се задействат след като има проблем ,затова ся ще се праят на спасители ,като заразиха народа с тия дет са върнаха ,неможеше да ги затворят в хотелите нали е война абе пумиярска история
+1
 
 
Ами хайде да си стоим 6-18 месеца в къщи, докато разработят ваксината. Щом предпочитате изкуствения имунитет. Седим си изолирани да не се заразим и след най-рано 6 месеца, така предвиждат, ваксинират ни и тогава ще ни пуснат.
-1
 
 
прав е донякъде.. рано или късно малкия кашличко ще почука и на вашата врата.
+1
 
 
Хайде, той, резидента и всички комуниги да си направят стаден имунитет като се заразят с короната и идат да се лекуват при гуруто им на Червения площад.
0
 
 
Този все е на друго мнение, такива където само за спора участват, дай им да упонират, пълен анонимник...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: