Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (4) | ¬чера (5)
√овори българка, излекувана от COVID-19 у нас
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 14:17 / 05.04.2020 оментари (61)361
©
—илно главоболие, режеща болка в гърлото, над седмица висока температура. “ова са само част от симптомите, които†е имала 37-годишната жена от  арнобат - първата регистрирана с коронавирус в Ѕургаска област. Ѕолестта й била открита дни след завръщането й от Ѕанско, където работила като готвач. “€ вече е изписана от »нфекциозното отделение в Ѕургас, заедно с още двама излекувани.

37 -одишната жена от  арнобат вече е в дома си, но не желае да показваме лицето й, защото прочела негативни коментари за хората в нейното положение. ѕочувствала се зле още в Ѕанско, на 11 март.

"¬тресе ме, имах главоболие и болки в ц€лото т€ло. —лед което отидох на лекар в Ѕанско, прегледаха ме и установиха обикновен грип. »зписаха ми антибиотици", разказва т€. —лед 5 дни посетила лични€ си лекар в  арнобат, тъй като неразположението продължавало, по€вили се нови симптоми.

"—имптомите - втрисане, ужасни болки в гърлото. ”сещах все едно н€кой ме реже с нож. ѕри самото преглъщане - не можех да преглъщам, нито можех вода да пи€. “емпературата и главоболието също б€ха ужасни", допълва т€.

ѕосещава за втори път лични€ си лекар. ѕрав€т й рентгенова снимка, на ко€то се вижда, че н€ма усложнени€. »зписват нов антибиотик, който приема два дни, но подобрение н€ма.

"¬ ср€да, на 18-ти март, реши
х, че сутринта ще отида да си поискам направление за специалист† ”Ќ√, защото болките в гърлото б€ха нетърпими. ќтидох и докато чаках мо€ ред, съм припаднала", продължава истори€та си пациентката.

¬еднага е транспортирана в »нфекциозно отделение на Ѕургаската болница, където дава положителна проба за COVID-19. –азказва, че най-тежко й било първите часове и дни. —лед 5-€ ден болките започнали да стават поносими.

"ќще със самото приемане д-р …отов и медицински€т персонал, който беше там, се погрижиха много добре за мен, за което им благодар€. «ащото те ми вдъхната кураж, казаха ми да не се притесн€вам, да съм спокойна", добав€ жената.

¬ четвъртък т€ е изписана. Ќ€ма об€снение как се е заразила, тъй като, по думите й, в Ѕанско н€мала активен социален живот, а и никой от колегите й не развил болестта.

"ќт квартирата - на работа. Ќе съм имала†други излизани€ и единственото, което може би е възможно - когато съм отивала на работа да съм се разминала с н€кой турист, болен от коронавирус", добав€ т€. »ска да вдъхне сила на хората, които в момента са в болница.

"¬€ра да имат, в€ра в √оспод, да са оптимисти, да в€рват, че всичко ще свърши добре. » сила, най-вече".ј самата т€ чака с нетърпение да премине домашната карантина, за да прегърне детето си, пише още "Ќова “¬".
ќще по темата: общо новини по темата: 2598
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
29.05.2020
предишна страница [ 1/433 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ј бе какъв ковит,какви пет лева.—имптомите на ковит са:висока температура,остра дълбока суха кашлица,втрисане и посто€нно ти е студено,губене на нюх,не усещаш никакви аромати,губиш вкусовите си качества,н€ма сладко солено все едно €деш болумач и накра€ эагуба на гласа.“ри седмици се ликувах у дома със лекарства,които ми бвха исписани.ѕрекарах го €нуари месец
0
 
 
«ащо третират всички с јнтибиотици? јнтибиотиците до колкото ми е известно не повли€ват по никакъв начин вирусните инфекции...
0
 
 
¬секи различно казва ама н€кой както им кажат май
0
 
 
«ащо се кри€т това са нормални хора болни от грип пък било то и с корона.“е не са прокажени.
0
 
 
јми си щото го изкара и дъщер€ ми. ≈ и?
0
 
 
¬сички болни от този "страшен" вирус се третират като прокажени.ћоже ли н€кой да каже,че никога не е изпитвал тези болки ,които е прежив€ла тази жена.јз съм, и то преди много време когато никой не говореше за това.’ора има много по-страшни и смъртоносни болести,които с€каш в момента човечеството забрави.
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ћинистър  ралев актуализира заповедта си за тренировките на закрито
—портни€т министър: Ќ€ма как да финансираме клубове чрез Ѕ‘—
‘утболист є1 на Ѕългари€ ще зарадва малчуганите от родни€ си клуб
ѕоредно поскъпване на спортни€ тв пакет "ƒиема екстра"
 ак се осъществ€ва допинг контролът на наши спортисти по време на пандеми€?
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: