Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Говори българка, излекувана от COVID-19 у нас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:17 / 05.04.2020Коментари (61)1022
©
Силно главоболие, режеща болка в гърлото, над седмица висока температура. Това са само част от симптомите, които е имала 37-годишната жена от Карнобат - първата регистрирана с коронавирус в Бургаска област. Болестта й била открита дни след завръщането й от Банско, където работила като готвач. Тя вече е изписана от Инфекциозното отделение в Бургас, заедно с още двама излекувани.

37 -одишната жена от Карнобат вече е в дома си, но не желае да показваме лицето й, защото прочела негативни коментари за хората в нейното положение. Почувствала се зле още в Банско, на 11 март.

"Втресе ме, имах главоболие и болки в цялото тяло. След което отидох на лекар в Банско, прегледаха ме и установиха обикновен грип. Изписаха ми антибиотици", разказва тя. След 5 дни посетила личния си лекар в Карнобат, тъй като неразположението продължавало, появили се нови симптоми.

"Симптомите - втрисане, ужасни болки в гърлото. Усещах все едно някой ме реже с нож. При самото преглъщане - не можех да преглъщам, нито можех вода да пия. Температурата и главоболието също бяха ужасни", допълва тя.

Посещава за втори път личния си лекар. Правят й рентгенова снимка, на която се вижда, че няма усложнения. Изписват нов антибиотик, който приема два дни, но подобрение няма.

"В сряда, на 18-ти март, реших, че сутринта ще отида да си поискам направление за специалист  УНГ, защото болките в гърлото бяха нетърпими. Отидох и докато чаках моя ред, съм припаднала", продължава историята си пациентката.

Веднага е транспортирана в Инфекциозно отделение на Бургаската болница, където дава положителна проба за COVID-19. Разказва, че най-тежко й било първите часове и дни. След 5-я ден болките започнали да стават поносими.

"Още със
самото приемане д-р Йотов и медицинският персонал, който беше там, се погрижиха много добре за мен, за което им благодаря. Защото те ми вдъхната кураж, казаха ми да не се притеснявам, да съм спокойна", добавя жената.

В четвъртък тя е изписана. Няма обяснение как се е заразила, тъй като, по думите й, в Банско нямала активен социален живот, а и никой от колегите й не развил болестта.

"От квартирата - на работа. Не съм имала други излизания и единственото, което може би е възможно - когато съм отивала на работа да съм се разминала с някой турист, болен от коронавирус", добавя тя. Иска да вдъхне сила на хората, които в момента са в болница.

"Вяра да имат, вяра в Господ, да са оптимисти, да вярват, че всичко ще свърши добре. И сила, най-вече".А самата тя чака с нетърпение да премине домашната карантина, за да прегърне детето си, пише още "Нова ТВ".

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А бе какъв ковит,какви пет лева.Симптомите на ковит са:висока температура,остра дълбока суха кашлица,втрисане и постоянно ти е студено,губене на нюх,не усещаш никакви аромати,губиш вкусовите си качества,няма сладко солено все едно ядеш болумач и накрая эагуба на гласа.Три седмици се ликувах у дома със лекарства,които ми бвха исписани.Прекарах го януари месец
0
 
 
Защо третират всички с Антибиотици? Антибиотиците до колкото ми е известно не повлияват по никакъв начин вирусните инфекции...
0
 
 
Всеки различно казва ама някой както им кажат май
0
 
 
Защо се крият това са нормални хора болни от грип пък било то и с корона.Те не са прокажени.
0
 
 
Ами си щото го изкара и дъщеря ми. Е и?
0
 
 
Всички болни от този "страшен" вирус се третират като прокажени.Може ли някой да каже,че никога не е изпитвал тези болки ,които е преживяла тази жена.Аз съм, и то преди много време когато никой не говореше за това.Хора има много по-страшни и смъртоносни болести,които сякаш в момента човечеството забрави.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: