Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шефът на най-голямата болница в Пловдив и България: Чудно ми е защо хората отказват да се ваксинират
Автор: Цвети Тончева 08:57 / 14.10.2021Коментари (14)708
© Plovdiv24.bg
"Чудно ми е защо в България хората отказват да се ваксинират. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на УМБАЛ “Св. Георги" Пловдив проф. Карен Джамбазов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  Не знам защо се учудвате, че някой  може да загине от ковид, било то и дете. Пациенти загиват ежедневно при нас от ковид и не само заради ковид. По принцип ковид може да бъде и основно, може да бъде и придружаващо заболяване. Това е едно много тежко заболяване, което обхваща целия организъм и предизвиква какви ли не усложнения". 

"Това, което имам като наблюдение, е, за съжаление, че броят на пациентите в млада възраст е увеличен значително", каза още Джамбазов. Затова в Детската клиника на болницата са били разкрити допълнително още 4 интензивни легла, които засега не са заети.  

"В самата детска клиника има интензивен сектор, където вече лежат две деца. Делта вариантът не щади никой. Не знам доколко институциите имат респекта на гражданите, но аз не виждам друго, с което можем да се борим, освен с ваксинацията и спазването на мерките", добави Джамбазов.

Той посочи, че в момента от 200 свободни легла 130 са заети, затова не се налага разкриването на още. Но е притеснителен фактът, че в интензивните отделения започва едно затрупване с пациенти, които са интубирани и в тежко състояние и само едно свободно легло има в момента там свободно за възрастни пациенти. Около 105 са пациентите, които рано или късно може да стигнат до това интензивно лечение.  

Проф. Карен Джамбазов призова хората да не изчакват вкъщи, а да си напарвят тест още в началото на появяването на признаци за ковид и да се започне лечение. Той посочи, че при тях пристигат хора, които са се лекували в къщи с антибиотици, или нещо друго и след 7-8 ден са се влошили, с температура и затруднение в дишането. Те трябав да бъдат поставени незабавно на кислород задължително. Болницата разполага със собствена кислородна централа, така че нито един от пациентите няма да остане необслужен.

При сваляне на маската само за минути може да настъпи рязка промяна в сатурацията и човек да припадне.  

Джамбазов каза още, че специалистите в болницата са на прага на възможностите си от умора.


Още по темата: общо новини по темата: 11866
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Хич, ама хич не разбирам защо не приемате на сериозно, че чувалите за трупове свършват. Хората си умират от Ковид и всички дето разправят, че не е така са заблудени хора. Това, че на много им се ще да са част от световна Конспирация, в която на някой му е много важно бай Колю от Куртово Конаре какво прави... Айде помислете колко пари има онзи човек дето уж ви чипира, представете си пенсията на бай Колю и сметнете дали на първия му дреме за съществуването на втория. Вземете се осъзнайте малко и много ви моля да проявявате поне малко уважение към починалите и техните близки, както и към лекарите, които си скъсват задниците, за да ни лекуват. И сега за всички, които ще започнат да ме наричат по всевъзможни начини и със всевъзможни обиди: Забележете, че аз в нито един момент не си позволих да обидя някого. Това, че ще тръгнете да ме псувате и обиждате / в което съм около 99% сигурна/ говори за вашето възпитание и невъзможността ви да спорите на база факти. Напомням, че според психолозите вербалните нападки са израз на безсилие и липса на аргументи. Пожелавам много здраве на всички и не, не го казвам в негавния смисъл.
0
 
 
Професор Джамбазов, хората не се ваксинират от чиста проба простотия. Народа ни е доказал че освен много прост е и нагъл!!!
+2
 
 
Един по-долу пита как оцеляват амебите?Ами много просто,*умнико* - живеят двадесет и четири часа и после умират.Впрочем,преди няколко дни в Инфекциозното на сутринта им свършили чувалите,може да направите дарение,скапани антиваксъри!
+3
 
 
Като министъра на здравеопазването е антиваксър, и президента е, щом го е назначил такъв, как да стане? Тази сутрин министъра на здравеопазването такива глупости наговори, че нямам думи.
+3
 
 
Отговора е много прост --> ниска интелигентност .И две, липсата на държавата да обясни на тези шимпанзета по елементарен и разбираем за тях начин,че ваксините са единственото работещо в момента.Но пък начело на държавата са също шимпанзета избрани от другите шимпанзета който мрат като мухи в момента.И се получава един порочен кръг на еволюцията.Простия организъм не оцелява за сметка на по умния.Затова и България изчезва.
+4
 
 
Не, не ти е чудно. Ти си високо образован човек и знаеш много добре защо. Защото българина е ПРОСТ човек. Защото медиите дават поле за изява на разни палячовци, които постоянно изказват "компетентните" си мнения срещу ваксинирането и ПРОСТИЯ българин им вярва!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: