Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От МОН съветват: Учениците, които се връщат от чужбина, да останат 14 дни вкъщи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:40 / 27.02.2020Коментари (0)839
©
Всички ученици, които се връщат в организирани групи от чужбина, трябва 14 дни да останат вкъщи - заради превенцията, а не защото има симптоматика, съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова на пресконференция в МОН. Тя каза, че от МОН са забранили пътуванията на ученици към Италия и към Китай. И учителите, и директорите, които се връщат у нас, също трябва да са в 14-дневен карантинен срок, а "абсолютното разпореждане е те да бъдат в служебен отпуск и той да не е за сметка на платения им годишен отпуск". Това, като инструкция, сме го дали още в понеделник и по отношение на болничните в образованието няма проблем, заяви Таня Михайлова, цитирана от БТА.

С решение на премиера Бойко Борисов 20-те ученици и четиримата учители от Професионалната гимназия по земеделие в Каварна пристигнаха в 3.00 часа през нощта на летището във Варна и им беше осигурен транспорт до родния им град. Учениците са в добро състояние и в добро настроение, като до излитането на правителствения самолет от Италия поддържахме връзка с директора на училището, каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя отбеляза, че е била получена информация и при кацането на самолета с учениците, че "всичко е наред с тях" и родителите им са били спокойни. 14-дневният карантинен срок е необходимост като превенция, няма място за притеснение и учениците в момента не са болни, инструктирани са и са посрещнати от РЗИ, каза Михайлова.

Учениците от Каварна, завърнали се от Италия, които ще останат в 14-дневна карантина, ще бъдат обучавани дистанционно, за да не загубят много от учебния материал, съобщи на БТА началникът на Регионалния инспекторат на образованието Жоро Тошков. По думите му преподавателите в професионалната земеделска гимназия "Климент Тимирязев" ще поддържат във форма учениците като им поставят задачи през интернет, докато тече превантивната мярка срещу опасността от коронавирус. Родителите буквално "разграбиха" децата при пристигането им тази сутрин в Каварна, каза началникът на инспектора, който е бил сред посрещачите на летище "Варна", а после е съпроводил автобуса с учениците до родния им град. Тошков допълни, че в Каварна няма паника, в групата не са констатирани здравословни проблеми и децата постоянно са поддържали телефонна връзка със семействата си.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: