Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Людмила Филипова: Мангъров за малко да умори детето ми
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:37 / 09.04.2020Коментари (189)1078
©
Известната българска писателка Людмила Филипова използва социалните мрежи, за да изкаже своето мнение относно честите медийни изяви за доц. Атанас Мангъров. Внучката на Гриша Филипов прави потресаващи разкрития за лекарската практика на нашумелия в последно време лекар. Тя изказва и своите  разсъждения относно кризисната ситуация в България и последиците след нея. Ето какво пише тя:

"Според мен Мангъров, точно сега, е особено опасен за страната и сигурността ни! Следя го от години и отдавна съм на това мнение за него и заради отношението му към доста други заразни болести, но поне преди не бе толкова публичен и опасен (мислех да премълча по темата, но той прекалява).

Започнах да го следя като позиция след като за малко не умори сина ми преди десетина години срещу хонорар от 100 лв. за съвет: да не правя нищо за малко дете в тежко здравословно състояние и висока температура. Добре, че навреме се намесиха сериозни лекари. После разбрах от доста хора, че на консултация взима различно между 70 и 150 лв според визията на дома, където е повикан за болно дете и почти винаги дава същата "рецепта". Следих го и като медиен консултант - вида на заразата за него сякаш няма значение - мерките, които препоръчва са все едни - да не правим нищо.

Но сега, е особено опасен за живота на хиляди и мисля, че всеки здравомислещ и информиран за случващото се човек, смята така. Няма да цитирам множество цифри за пандемията, която Светът не е изживявал от век, мислех че вече не са останали хора, които да не разбират какво се случва в целия свят, и че мерките, които той предлага вече са отхвърлени във всички страни.

Но явно има още не разбрали хора щом цитират този човек чат-пат. Накратко, ако 80 - 85% от населението ни се зарази, а 1% трябва да умре (както той твърди), това ще са над 60 000 - 70 000 жертви. Но едва ли ще е 1%. Може да са 3. Или 5. В Италия и Испания са вече 10%. Франция и САЩ са по стъпките им към 10-те процента (публична статистика и проста математика). Великобритания ги следва (всички те са със закъснели мерки, за разлика от у нас - затова и ние все още контролираме ситуацията и не виждаме кризата!).

Няма и още никаква гаранция, че ще се изгради групов имунитет (за това все още няма медицински доказателства), както и че вирусът няма да мутира в масовото заразяване, което той предлага и да стане още по-страшно, и вече и бъдеща ваксина да няма ефект. И т.н. Целият свят го разбра, освен Мангъров, който явно е решил, че сега е подходящо време за печелене на популярност, обикаляйки ТВ студията с опозицията си, когато всички трябва да се обединим.

И още - без работа ще издържим 2, 3 месеца, макар и обеднели, трябва да се адаптираме. Но без животи не можем... Всеки един от нас може да влезе в "тези проценти" на уж задължителни умрели за изграждане на някакъв съмнителен и отречен в цял свят имунитет! Жертвите са вече от бебета, през деца, младежи до възрастни.

И още - здравната ни система няма капацитета на тези в Западна Европа, Китай и САЩ - ако не поддържаме със строги мерки плавно заразяването, то ще се наложи хиляди българи да умират сами като кучета в домовете си. Мерките са особено важни, за да може здравната ни система, която силно куца, да поеме и лекува повече болни постепенно."

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Най - адекватния вирусолог и лекар е Мангъров във случая с този вирус , онзи ефрейтора който си мечтал да бъде генерал в истинска армия започна много очевадно да лъже и крие истината !
0
 
 
Платени поплювковци! Голяма специалистка... по математика! Грозна работа!
0
 
 
Ние сме различни от света-според професора
0
 
 
Когато един човек е решен да унищожава ответната страна може да използва и най милотоси дори и искреността си .
0
 
 
Не съм чел нищо от тази световноизвестна писателка. Но все пак живеем в демократично общество - всеки идиот има право да напише книга.
0
 
 
Поредното изказване на наследник на бившата БКП която плюе всичко качествено, всичките наследници на истинските хора честни като Г. Филипов са мишки и жалки същества. Предатели и лекета, справка Тошко Славков
0
 
 
Интересно, писателка, а толкова неграмотна.
0
 
 
Греши,уважаемата госпожа.В Италия ,ако бяха умрели 10 процента,утрябваше досега да има 6 милиона мъртви от короната.Вероятно иска да каже,че става дума за разболелите се и хванати от стестовете
+1
 
 
Ако детето и беше в Англия или Щатите дали детето й щеше да бъде прегледано веднага от доцент за скромната сума от 100 лв. Мисля, че не.
0
 
 
Той е от тези доктори които са готови да жертва животи, за да защити докторската си титла!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: