Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обмислят часове, в които децата да играят навън
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:15 / 08.04.2020Коментари (190)803
© Blagoevgrad24.bg
Светъл коридор" за разходка на деца в градинки и площадки предлага адв. Мария Петрова. Специалистът по медицинско право и доскорошен член на разпуснатия Медицински съвет към МС е изготвила мотивирано становище по предложението си.

Става въпрос за часови отрязък, в който деца от различни възрастови групи да излизат за разходка с преминаване през паркове и градини, без струпване на детските площадки и съоръжения.

"Давате си сметка не само колко е трудно едно дете да бъде задържано вкъщи, а как това би се отразило на здравето му", посочи адвокат Петрова пред БНР.

Една част от наложените сега мерки заради извънредното положение не са подходящи за хората с хронични заболявания, смята Мария Петрова. Министерството на здравеопазването и Министерският съвет не са измислили достатъчно добър механизъм за равен достъп до дължимата медицинска грижа, изтъкна тя.

Спирането на детските и женските консултации например по думите й крие рискове както за здравноосигурените бременни жени, така и за децата като контингент, който подлежи на планови имунизации.

Какво ще се случи, ако впоследствие се родят деца с увреждания, защото сме лишили бъдещите майки от надлежно наблюдение по време на тяхната бременност, попита Мария Петрова.

За някои пациенти отлагането на планови операции може да доведе до негативни последици за здравето, предупреждава юристът.

Относно работата на денталните практики в ситуация на неотложност тя посочи, че няма легална дефиниция за това какво е неотложност. "Това са хиляди стоматолози – една част от тях не работят, други работят при определени условия..."

Необходимо е малко повече обмисляне на мерките при формирането на заповедите, така че те да не звучат недвусмислено и да не пораждат въпроси от типа на какво е предпазна маска и разходка на двама възрастни, категорична е адвокат Мария Петрова.

Отвъд разхлабването на режима за провеждането на фермерските пазари, трябва да мислим и за това, че извън извънредното положение продължава да има хора с нужда от медицинска грижа, подчерта специалистът по медицинско право.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ха ха ха те не са спирали да не излизат
0
 
 
Ами ако, точно тогава вали??? Ахмаци...
0
 
 
Трябва да се осигури, достъп до планината!
0
 
 
Ми сигурно в определено часово време ВИРУСЪТ ще го скрият някъде и.....хоп тогава ще играят децата. По голяма глупост не могат да измислят
0
 
 
Няма лошо.Децата имат нужда да играят,а хората искат и да излязат на чист въздух.Не сме затворници,искаме да живеем.А който иска,има пълното право да се ЗАЩИТИ,като остане завинаги вкъщи.Остава там без доходи,няма да излиза и така няма да го срещне никакъв вирус.Не знам дали това му гарантира безсмъртие,но ще се поинтересувам.Моля,нека всеки уважава останалите.Който иска-да си остане вкъщи,няма лошо.
0
 
 
Пълни глупости. Като има часове за игра всички ще се струпат да играят на едно место и ще стане по голяма простотия от колкото измислиха сега
0
 
 
Крайно време е.Ти деца се побьркаха затворени колко време вече.А тия родители дали са с здрава психика!?
0
 
 
Значи пенсиите по цял ден навън, кучетата по сто пъти на разходка, децата по-големите по групички на разходка, в големите магазини опашки с народ, а ние будалите с малки деца, които и не разбират още да стоим вътре с месеци ... еее и не само това до кога ще са затворени ясли и градини? Значи или без работа, да си гледаш детето или работиш и си даваш заплатата на друг да ти гледа детето..
0
 
 
Сутрин да ги дезинфектират за да спортуват децатарџЌЂ
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: