Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нова линия за БЦЖ ваксина ще произвежда 4 млн. ампули у нас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:14 / 29.04.2020Коментари (0)1038
© БГНЕС
22,3 милиона лева поиска държавната "Бул Био" от премиера Бойко Борисов, който днес пристигна на посещение в Националния център по заразни и паразитни болести, където разговаря с управителя на фирмата д-р Румен Кофинов.

Борисов обяви, че държавата ще финансира изследване на влиянието на ваксините върху коронавируса. Центърът е основен доставчик, на който разчита УНИЦЕФ за цял свят.

Във връзка с извънредното положение преди един месец придобихме лиценз за търговия на едро с лекарства и с лиценз за търговия с предпазни средства, съобщи д-р Кофинов и добави, че "Бул Био" е в добро финансово състояние.

Той съобщи, че са в процес на разработка на лекарство в помощ на борбата с COVID-19 на основата на хлорохин фосфат. В рамките на дни ще информирам за напредъка, каза още д-р Кофинов.

Той съобщи, че "Бул Био" имат разработени няколко приоритетни инвестиционни проекта, за да може и за в бъдеще държавата да е подготвена.

Първият е за нова производствена линия на БЦЖ ваксина. Инвестицията ще е на стойност 10,8 млн. лева, а с нея производствата ще са двойни – 4 милиона ампули.

Директорът на центъра проф. Тодор Кантарджиев, който присъства на инспекцията заедно с Борисов и здравния министър Кирил Ананиев, заяви, че имаме нужда от нови "мощности" не само за нас, но и за съседните държави по отношение на ваксините.

Вторият проект на "Бул Био" е за разширяване на производството на човешки кръвни продукти. Необходимата инвестиция е в размер на 7,3 млн. лева – за нова апаратура.

Третият проект на "Бул Био" е за възстановяване на производството на хиперимунна животинска плазма от коне. Очакваната инвестиция е 4,2 млн. лева, като по думите на д-р Кофинов България може да излезе на световните пазара при възстановяване на това производство, което се използва при змийско отравяне, дифтерит или тетануст.

Аз ще използвам своето влияние върху финансовия министър, каза Бойко Борисов след като д-р Кофинов представи какви инвестиции иска да направи, с което даде знак, че финансирането ще бъде осигурено, цитиран от "БГНЕС".

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: