Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Милион маски пътуват от Китай за България. Вижте за кого са!
Автор: Георги Василев 13:37 / 31.03.2020Коментари (5)916
©
Държавата е закупила 1 милион предпазни маски, които в момента пътуват от Китай за България. Това заяви преди минути и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Продуктите са с висока защита и сертификат. Те ще бъдат раздадени чрез регионалните звена на Министерството на труда и социалната политика. Те ще бъдат раздадени с приоритет на хората на първа линия - служителите на РЗИ, МВР, спешната помощ. Ще бъдат раздадени и на социално слабите и тези, които нямат възможност да си закупят.

Това беше обявено, тъй като мярката за задължителното носене на маски на обществени места отпадна със заповед на Ананиев. "Всички мерки са насочени само и единствено към защита на българските граждани и против разпространението на коронавируса. Отменяме я тъй като няма пълно обществено съгласие“, коментира министърът. Той добави, че използването на маските дава възможност за отдалечаване от онези тежки мерки, които значително ще ограничат гражданските права на българското население.

"В нашето общество се води дебата "кой трябва да носи маски“. Едни казват, че мярката е безсмислена, други – че трябва да се носи от заболели, з
а да не предават заболяването. Но ние не знаем кои са болни! Между нас сигурно има хиляди хора, които са носители, но не са изследвани. Затова решихме всички да носят маски, защото не знаем от къде ще дойде заразата“, обоснова се здравният министър.

Около 10 фирми са пренасочили своето производство в предпазно облекло и предпазни маски. Ще се произвеждат хиляди на месец. След няколко седмици българското производство ще бъде преобладаващо на територията на България и няма да сме зависими от други държави.

Няма как да се регулират цените, тъй като пазарът определя цената. Най-вероятно ще има опити за спекулация. Когато има прекупвачи, цената се увеличава.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трета седмица шият маски.Сега от Китай били поръчали.Никой няма да ви прати нищо до 2 седмици няма да има смисъл.Нищо не пътува за Б.Г.отразявайте коректно не се подмазвайте на щабове разни.пак до 2 седмици каза Ананиев.ама вие и за собственото производство дадохте 2 седмици преди три.
-1
 
 
Какви няколко седмици бе Ананиев, това ако продължи няколко седмици ние ще умрем от глаф, кой ще ги носи тия маски тогава
0
 
 
Ами тоя министър защо не коментира, че обикновените маски са напълно безсмислени, даже вредни? Френските полицаи стачкуваха миналата седмица с искане за маски с ниво на защита PPF3, които са с активен въглен и филтрират до 2 часа! Нищо общо с шитите в час по трудово за изпълнение на поредната недообмислена заповед!
0
 
 
Вижте дали са от онази партида дето Холандия ги връща,като некачествени и не отговарящи на изискванията им.
0
 
 
Това са маски за еднократна употреба и са доста скъпи и са точно за социално слаби и служители от Първа линия. Всички униформени от МВР имат в ''бойната готовност'' гумени маски със сменяеми филтри, получават добри заплати и могат да си купуват маски дори от скъпите и модерните. На служителите от РЗИ защо са им нужни безплатни маски? Малки са им заплатите, нямат позната шивачка?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: