Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Най-дебелият българин: Дори под карантина, животът може да бъде прекрасен!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:13 / 26.03.2020Коментари (1)852
© България днес
Щастлив съм у дома със семейството, на вкусна трапеза и домашна ракийка. Казва го не кой да е, a най-големият българин, 300-килограмовият перничанин Кирил Искренов. Доктора, както го знаят многобройните му приятели, сега живее в село Гигинци. Пролетното настроение не го напуска, въпреки че капризният месец март е затрупал всичко наоколо с дебели преспи.

Както всички, и Кирил следи тревожните новини за пандемията от коронавирус и принудителната карантина, която хората по света трябва да спазват. Но най-дебелият българин има точната рецепта за това. "Щастлив съм у дома с моето семейство на вкусна трапеза и домашна ракийка - разказва пред "България Днес" огромният мъж.

"Сутрин със съпругата ми си пием чая и си говорим. После пускаме телевизора да разберем какво се случва навън. След това се отдаваме на готвене. Приготвяме вкусни салати, различни ястия. Мечтаем си за деня, когато ще посрещнем гости с разкошна баница. Това е голямата ни кулинарна гордост. А и има още от киселото зеле! Привикнал съм да водя живот като под карантина, нищо не ме бърка. И година мога да изкарам така. Мъжете, които сме били в казармата, сме научени на дисциплина, знаем как да се борим."

Любопитното, че Кирил Искренов тежи почти 300 килограма, а кръвното му е като на спортист в блестяща форма - 120 на 80! Коравият перничанин не взима от лекарствата, които други хора с наднормено тегло поглъщат с шепи.

"Опазил ме бог! Нямам нужда от никакви медикаменти, здрав съм като камък - казва с огромна усмивка на лице най-големият българин. - Не пия лекарства! Освен ако хубава ракия не се брои за лекарство."

Кирил е известен на хората в региона и като човека, наследил от баба си легендарна билкова рецепта за лечение на болна жлъчка, черен дроб и хепатит.

Големият мъж е горд, че е от онова поколение българи, които държат на приятелството и дадената дума. Роден е през 1963 г. и добре помни как неговият дядо започва да строи къщата, в която сега самият Кирил живее със семейството си.

"Тогава, за да имаш дом, не трябваше да ходиш в банката, а в кръчмата - разказва 280-килограмовият мъж. - И дядо ми така направи. Отиде в кръчмата и каза: "Утре ще бием плоча!". На другия ден в двора почерня от народ. Сигурно сто човека дойдоха да помагат. Свършиха работата и седнаха на софра. Ей така, с труда на мъжете в селото, стана готова тая къща. И не само нашата - всички къщи в селото са построени по този начин. После животът се промени. В спомените ми изплува една случка отпреди години, която много ме нарани. Пътувам в тролей и до мен застава права бременна жена. На седалката пред нас двама ученици нещо се боричкат. Тупам единия по рамото и му казвам да отстъпи място на жената, която чака дете. Отговорът беше: "Какво ме интересува, да не съм го правил аз". Ако не беше слязъл на спирката, още щях да го бия този наглец."

Големият Киро вярва, че изпитанията, през които минаваме сега, може да ни направят по-добри, по-търпеливи и по-единни.

"Бяхме свикнали прекалено много със забързаното ежедневие - казва 300-килограмовият мъж. - В градовете хората се хранят накрак със сандвичи и кола. Тичат напред-назад. Загубихме спокойствието и радостта да бъдем сред най-близките си. Навремето нашите деди през годината работят на полето, но дойде ли зимата, сядат около печката. Пият си ракията, приказват с дечицата, със съпругата. Нахранят животинките и пак вътре, пак в къщичката".

"Ние бяхме три деца в семейството. А какви вечери сме прекарвали! Всички заедно с родителите, бабите и дядовците... Ето това ми липсва. Нашето поколение строи социализъм, после строи капитализъм и по пътя загубихме много неща. Но ето че сега, във време на изпитания, имаме възможност да преосмислим всичко. Моята философия за хубав живот винаги е била една: Да не сме алчни и да се радваме на това, което имаме. А имаш ли здраве и семейство - всичко имаш! Вярвам, че и след най-мрачните дни пак изгрява слънце", заключава Кирил Искренов и си сипва малко ракийка.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
така като го гледам май цял живот е бил под карантина рџ?„
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: