Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (4)
Ѕългарско лекарство ще ни пази от коронавирус, пускат го до десет дни
јвтор: ≈кип Blagoevgrad24.bg 08:49 / 13.04.2020 оментари (19)149
©
—тари и позабравени лекарства б€ха изведени на предна лини€ за борба с коронавируса. ” нас още в самото начало на извънредното положение разбрахме за стари€ хинин, който се оказа животоспас€ващ за мнозина заболели. ќт "„айкафармаУ съобщиха, че от този месец започват производството на MoriVir с активна съставка хидроксихлорохин.

"«апочнахме да произвеждаме както MoriVir, което е хидроксихлорохин, така и GraVir, което е хлорохин. ўе пуснем и двете лекарства на пазараУ. “ова за€ви биотехнологът проф. “они ¬еков в студиото на Ќова телевизи€.

"“ова са същите лекарства, които се произвеждат във ‘ранци€ и в √ермани€. ќттам обаче ни отказаха т€хното лицензно производство на техните продукти в Ѕългари€. Ќаучно-изследователски екип на "„айкафармаУ работи денонощно и създаде собствено досие. Ћекарството вече е готовоУ, каза още той.

"÷€ло приключение е човек да открие субстанциите в днешно време. Ќие имаме поръчки за следващите 6 месеца от 3 различни държави Ц “айван, »нди€ и  итай. «а последните три седмици цената и на двете субстанции се увеличи с около 60 пътиУ, посочи ¬еков.

ѕо думите му въпреки увеличението на цените на субстанциите, цената на лекарството ще бъде съизмерима с цената на едно тестване за коронавирус. "ќчаква се засега т€ да бъде около 100 лева, колкото е за един PCR тест. ƒо десет дни "„айкафармаУ ще произведе около 5000 опаковки MoriVir, а след още една седмица Ц най-малко 20 000 опаковки GraVir. Ѕългарски€т пазар ще бъде абсолютно задоволен и всеки, диагностициран с COVID-19 ще има възможност да се лекуваУ, категоричен бе биотехнологът.
ќще по темата: общо новини по темата: 2679
05.06.2020
05.06.2020
05.06.2020
05.06.2020
05.06.2020
05.06.2020
предишна страница [ 1/447 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
 ато се насити пазара пак сте буде 4-5 лева.
+3
 
 
“ой си го каза, цената се е завишила 60 пъти сега за внос на съставките. 2лв. да е било х60 и ето ти € стотачката :) Ќад€вам се като те диагностицират това да се отпуска безплатно, а да си плащат само тези които искат да го куп€т профилактично...
0
 
 
100 лв. за лекарство, което струваше 4-5 лв.рЯШ£
-2
 
 
ќчаква се засега т€ да бъде около 100 лева - аналгин хинин,че то без пари бе.“ук н€ма ли спекула.
0
 
 
јко утре н€кой каже,че марулите. убиват вируса гледай какво става .’инин на времето струваше 20 ст.
на 12.04.2020 г.
0
 
 
¬елики сме! —мърт на √ермани€ и ‘ранци€! 100 гроша са много за аналгин-хинин ама здравето цена н€ма!
-3
 
 
”тре ћутафчийски и Ѕойко ще кажат, че това лекарство не става за лечение.
+2
 
 
ћаски, лекарства, ваксини - най-печеливши€ бизнес!
 оментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
ѕирин не спира с гръмката селекци€, подписа с юноша на ѕ—∆
Ѕ‘—: ¬€рваме, че клубовете ще спазват феърпле€
ѕирин подписа важен договор и пожела много "сухи мрежи" на своите вратари
 рай на 89-дневната пауза! ¬ижте програмата за всички мачове по “¬
ќще едно "орле" се завърна в родното гнездо
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
Ѕлагоевградчани във facebook
RSS за новините
©2009 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Blagoevgrad24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Blagoevgrad24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Blagoevgrad24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: