Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правителството не планира да налага ограничения заради COVID-19
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:52 / 10.10.2023Коментари (0)400
©
В момента няма никаква причина да се променят правилата за здравна безопасност и да се налагат каквито и да е ограничения. В традиционното си месечно интервю във Facebook днес министър-председателят акад. Николай Денков категорично опроверга разпространяваните в интернет лъжи за предстоящ локдаун или масово носене на маски заради COVID-19.

Акад. Денков припомни, че още през миналата година беше приет Национален план за справяне с пандемията, в който ясно са описани индикаторите, при които е необходимо въвеждането на допълнителни мерки. Един от ключовите индикатори е натовареността на болниците, а към момента няма никакви сигнали за претоварване на здравната система. Страната ни продължава да се намира на най-ниския етап на реакция съобразно епидемиологичните показатели. "Няма никаква причина да се търси развитие в друга посока“, заяви още премиерът и призова българските граждани да се информират по темата само от официални източници.

Министър-председателят потвърди, че правителството продължава да търси конструктивен диалог за енергийния преход във въглищните региони. "Споразумението е добро за всички, но част от миньорите и енергетиците все още са заблудени от хора с политически амбиции, от хора, които действат на принципа – колкото е по-зле за България, толкова е по-добре за нашите политически амбиции. Никой няма полза в момента от запушената магистрала, от нагнетяване на напрежението, нека да седнем и да огледаме плановете“, заяви акад. Денков. Той посочи териториалните планове като ключовите документи, които ще помогнат на въглищните региони да се адаптират по-добре към прехода. "Ясно е, че ще има преход. Той ще става плавно и с грижа за хората. Няма да затваряме административно ТЕЦ-ове. Ще развиваме новите технологии и ще поддържаме енергийната сигурност с необходимите базови мощности“, добави премиерът.

Страната ни продължава да полага всички усилия за влизане в Шенгенското пространство през декември т.г., каза още министър-председателят. "Имаме много сериозен напредък по отношение на преговорите за Шенген. Все още няма гаранции,

но разговорът вече е много различен заради работата на това правителство и подкрепата, която то има в парламента. Имаме сериозен напредък и по еврозоната. Това е европейското бъдеще на България и напредваме много бързо към него. Имаме много ясна програма, тя се изпълнява с бързи темпове. За няколко месеца свършихме работа, която е отлагана години наред“, категоричен беше акад. Денков. По думите му е от изключително значение настоящата сесия на Народното събрание да приключи успешно с приемането на предвидените законодателни промени и промените в Конституцията. "Ако успеем, това ще бъде най-успешната сесия за много години назад. Ако процесът се пресече сега, много от заложените успехи за следващите месеци и години ще бъдат изгубени“, заяви премиерът.

Министър-председателят изрази опасения за риска от ескалация на напрежението в Израел и изтъкна, че кабинетът има готовност да осигури допълнителен полет на правителствения самолет, ако има още българи, желаещи да се приберат в България. "Няма никакво съмнение, че конфликтът, който виждаме в Израел, е свързан с конфликта в Украйна и с това, което виждаме като серия от преврати в Африка. Има много сериозна координирана акция за дестабилизиране на света в момента. Това е начин да се измести фокусът на света от нападението на Русия над Украйна и опит да се разпредели това напрежение върху по-големи части от света. Решението на тези конфликти през следващите месеци и години ще предопредели какво ще се случва в света десетилетия напред, ще предопредели бъдещето на нашите деца и внуци“, заяви още акад. Денков.

Още по темата: общо новини по темата: 11876
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: