Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мерките в момента са грешка, след грешка, след грешка!
Автор: Георги Кирилов 16:50 / 21.03.2020Коментари (98)765
© Plovdiv24.bg
Архив
Неадекватни и опасни. Така можем да обобщим грешките, които се прилагат в момента в страната.

Вместо да спрат разпространението на заразата, по всяка вероятност те ще я ускорят.

1. Издадената вчера забрана младите да не пазаруват сутрин доведе до обратен ефект: Струпване на възрастни хора пред магазините тази сутрин.

2. Днес се предизвика едно излишно натоварено пътуване, за да се вадят служебни бележки. Това можеше да се избегне, ако бе изискано от вторник нататък.

3. На КПП-тата се получава струпване на хора, а полицаите пипат документи на всевъзможни хора, после им ги връщат и т.н. Един от пътуващите да е бил заразен, вирусът ще попадне на ръцете на полицаите, а от там и на всеки документ, който полицаите проверят. Има ли как по-бързо да разпространим вируса?

4. В момента се получава струпване в кметствата, за да се вадят удостоверения за временно местожителство, защото има хиляди които работят и по постоянен адрес са в областните градове, но живеят в покрайнините.

Разбира се всичко това се направи заради изключително недисциплинираното поведение на българските граждани от последените дни.

Факт е обаче, че там където е преборена пандемията, където е пресечена в зародиш, подходът е съвсем друг - с масово тестване и изолиране на заразените, а не на цялото население и убиване на икономиката.

Така се пребориха в Южна Корея, така се пребориха и в едно италианско градче, което е в провинцията с епидемията.

"Мерките" които се взимат в момента в България по всяка вероятност няма да сработят и ще предизвикат още по-голям взрив на епидемията.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако бяха питали какво означава пандемия преди 2-3 месеца... незнам колко щяха да отговорят, но сеге във всеки форум има поне по 20 програми за справяне с нея. Държавите, които взимат мерки следват математически модели за разпространение и контрол на заразата и не взимат предвид само данните от официалните изследвания, защото предвид процента безсимптомно боледуване е безмислено. Не сравнявайте мерките в останалите страни, защото са съобразени стехните икономики и техните здравни системи. Според мен за първи път откакто се помня, ръководителите са по-адекватни от обществото и нямам предвид партиите, а хората захванали се с проблема. Но иначе, както винаги разбираме от всичко, даже научихме и думичките....
0
 
 
Това с пипане то на документите от страна на полицията наистина е притеснитено, нали вируса се разнася от мръсни повърхности, на тази подробност никой не е обърнал внимание и трябва да се спре това пипане защото е опасно
0
 
 
Без да ви чета - да чуем вашите. Предложете! Пак казвам - не съм ви чела.
0
 
 
Те сега повечето кратуни виждайки какво се случва в Европа, отказват да разберат ситуацията. Ако извънредното положение беше обявено преди месец, когато в Италия имаше само 3 смъртни случая, щяхме да ревем, до припадък. Само едно си знаем, заплатите та заплатите. Да важни са, идват тежки времена, но пари се печелят. А като пукнеш като куче, заплата не ти трябва. Знам кога хората ще се сепнат и притеснят, когато ставайки сутрин, от прозореца видят извозване на ковчези.
-2
 
 
не знам кой с кво е съгласен, но квото повикало, ткова се обадило, лъжи и кради държава и народ в продължение на 30г. и после що хората не се подчинявали, всеки гледа да те метне с нещо, вчера сутринта в 6 се прибираме от работа и скапаниа шапкар в Пазарджик не ни пускаше да се приберем в Пловдив, с тва ли сте съгласни, не можело, разбучахме се всички и изведнъж можело, но има улофка, че до вторник има гратисен период за всички да си набавят необходимите документи, щото в в събота през ноща тва няма как да стане, но глупакът с фуражка си е глупак с фуражка, толкова са смешни че няма кво да говорим и двамара бяха с личните си коли, няма бадж, няма жилетка и с цига в ръка посочи на шофьора къде да отбие, с кеф да дадеш газ и да му теглиш една майна, с пасатчето ли ше ни гони, лошото е че ако си сам ти е спукана работа, тяхната дума срещу твоята, но като сме 8 души по-трудно се лъже, иначе на влизане в Плд 3 самосвала на ПИМК си преминаха без никви зорове или там вече говорим за пачки по 100-тачки, на гребната не може, но да ходиш до банката да погасяваш кредит може, по ирония преди около 1.5 г. закриха болницата за белодробни заболявания, била ненужна, яж ся л..на, иначе сте съгласни, бъдете си съгласни, на изборите пак се съгласете, здраве на всички, мислете с главите си и се пазете, щото тая паплач от кметове, съветници и т.н. я боли г*за за всички нас и не се сърдете, пазете нервите, а на тия дето се подиграват с хората, царе и царици да станат
-3
 
 
Ако, бяха затворили границите на време!!! Сега ,нямаше да има Пандемия в България!!! Но нали има пари за усвояване... Верно няма такава управа... Живот и здраве на следващите избори помислете си пак тях ли ще изберете!
-3
 
 
Г-н Баскетболист кога ще спреш да лъжеш майна?
-3
 
 
То цялото управление на ГРОБ е трагикомедия от грешки... Лошото е, че от него всекидневно страдат обикновените хора... :(
+1
 
 
Един старец да кихне сутринта и ще го линчуват.Да не говорим че ще ги натръшка на куп.В Китай не им даваха да излизат и храната я оставяха пред вратата и успяха.
-3
 
 
Браво!!! Направо не мога да повярвам, че това е публикувано от медия. Отворете си очите БЪЛГАРИ!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: