Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Американците послушаха Тръмп, стотици опитали да си инжектират дезинфектанти
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:24 / 27.04.2020Коментари (0)856
©
Огромен брой американци са погълнали препарати за дезинфекция в опит за превенция на новия щам на коронавируса. "Си Ен Ен" съобщава, че в последните дни телефонът за спешна помощ 911 е получил "стотици обаждания" за хора, приемали дезинфектанти.

Губернаторът на щата Мериленд - Лари Хоган - уточнява, че на спешния телефон са получени рекордно много обаждания на хора, които са се опитали да си инжектират дезинфектанти или да ги пият.

В щата Ню Йорк над 30 души са потърсили лекарска помощ със същите оплаквания. Десет от тях са погълнали белина, девет - дезинфектанти, а други десет са погълнали друг вид домакински почистващи препарати.

Причината е изказване на президента Доналд Тръмп, в което той предположи, че инжектирането на препарати за дезинфекция може да се използва в борбата с Covid-19.

По-късно Тръмп обяви, че е предложил подобно нещо саркастично, както и се е пошегувал, че слънчевата светлина също може да възпрепятства по-нататъшното разпространение на коронавируса.

Междувременно десетки специалисти предупредиха, че дезинфектантите са опасни и дори смъртоносни при поглъщане или при опити за инжектиране.

Председателят на българския оперативен щаб за коронавируса - ген. Мутафчийски - също предупреди при поредния сутрешен брифинг, че препаратите за дезинфекция са единствено и само за външна употреба.

Той подчерта, че дезинфектантите трябва да бъда държани далеч от деца и с тях да се борави внимателно, защото освен всичко друго са много леснозапалими, защото в тях има голямо количество алкохол. 

Междувременно, броят на починалите в САЩ е близо 54 000 души. В епицентъра на заразата - щата Ню Йорк, започва масово тестване на населението. Тестове ще се правят в близо 5000 аптеки, а целта е да могат да се изследват около 40 000 души на ден, уточнява БНТ.

Медицински работници, полицаи, пожарникари, шофьори и продавачи ще могат безплатно да се изследват, дори да нямат симптоми. Горещата вълна и фактът, че посещаването на паркове и плажове в Калифорния беше разрешено, очаквано доведоха до струпване на хора. "Разбирам, че топлото време ни изкушава да излезем навън, но не знам как да го кажа по-ясно: останете си вкъщи", призова Ерик Гарсети, кмет на Лос Анджелис.

Противници на прибързаното отпадане на ограничителните мерки предупреждават, че желанието на властите да подпомогнат икономиката, може да доведе до втора вълна от разпространение на коронавируса.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: