Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Учениците от Ухан се завръщат в класните стаи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:37 / 06.05.2020Коментари (0)743
©
Учениците от епицентъра на коронавируса Ухан се върнаха  в класните стаи, съобщи АФП. Те трябва да носят задължително маски и преди влизане в училище да преминат през скенер за мерене на температурата, предаде БГНЕС.

Младежите трябва да седят на самостоятелни чинове, отдалечени на метър един от друг. В сряда за първи път от месеци те успяха да видят на живо и учителите си, с които се срещаха само онлайн по време на дистанционното обучение. 

Връщането в училище е последната стъпка към постепенното нормализиране на живота в Ухан и околностите на провинция Хубей. Градът, в който в края на миналата година се появи коронавирусът, преди да се разпространи по целия свят, беше затворен за 76 дни и отвори отново миналия месец.

В сряда на училище отидоха учениците от последните класове в професионалните училища и тези, на които предстоят кандидатстудентски изпити. Все още не са обявени датите за връщане в училище на по-малките ученици.

От ръководството на Ухан заявиха, че всички ученици и преподаватели трябва да бъдат тестирани, преди да се върнат в училище, а сградите трябва да бъдат почистени и дезинфекцирани. Местните медии съобщават, че някои училища са реорганизирали класните стаи, така че в едно помещение да се намират по-малко ученици.

Отбелязва се, че нито един човек не е допуснат да влезе в училище, ако термичните скенери са засекли повишена температура. На места е въведено изискването ученици и учители да пристигат по различно време на училище.

Агенцията посочва, че големите градове в Китай постепенно се връщат към нормалното си състояние след наложените строги ограничения за пътуване и затварянето на огромни части от икономиката като мярка срещу разпространението на коронавируса. През последните месеци инфекциите в цялата страна намаляват и повече от месец няма съобщения за нови случаи в провинция Хубей.

Предвижда се Шанхай Дисниленд да отвори отново следващата седмица, след като са подобрени мерките за безопасност, включително температурен скрининг и социално дистанциране.Въпреки това на чужденците все още им е забранено да влизат в страната, тъй като Китай работи за овладяване на зарази, пренасяни от чужбина. Китайските граждани, които се връщат у дома, трябва да останат под карантина 14 дни.

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: