Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Румен Радев притеснен: Ситуацията е доста напрегната!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:54 / 24.10.2021Коментари (15)863
© БГНЕС
Ситуацията е напрегната, въпреки предприетите мерки. Това заяви президентът Румен Радев по време на среща с министри от служебния кабинет, на която се обсъжда COVID ситуацията в страната.  

Той подкрепи виждането за съхраняване на социалната и икономическа активност чрез зелен сертификат. По думите на Радев предишните управляващи са създали трайно недоверие срещу ваксините, които са единствената защита. "Ние броим заболелите и починалите, осъзнавам негативния ефект от това решение, но дългът ми е хората, а не рейтингът", каза Радев. Въпреки високата цена, той подкрепи решението за зелен сертификат, защото документът давал свобода.

По отношение на онлайн обучението на децата и техните родители, Радев заяви, че очаква приоритет да е връщането на децата в клас, особено малките до 4 клас. Президентът изтъкна, че е получил много сигнали, че безплатните тестове се плащат и възложи на МЗ да ги провери. Радев поиска да се провери дали може да се издаде сертификат на хората с антитела.

"Ваксинирането трябва да е доброволно", подчерта още Радев и добави, че това е най-надеждата защита. В тази връзка призова хората да не оставят на произвола живота си.

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров пък обясни, че е имал среща с шефове на болници за да не се допуска лутане на пациенти между лечебни заведения. По отношение на учениците, той изтъкна, че ключовата дума е безопасна среда.

"Ако можем да я осигурим, може да допуснем да се върнат в училище", каза здравният министър. Образователният министър проф. Денков от своя страна обясни, че също искат максимално присъствено обучение в безопасна среда. По думите му от 15 септември до 10 октомври броят на карантинираните учители се е увеличил 3 пъти, а на децата- 5 пъти.

"Към 15 септември само 6% от заболелите са били деца до 18 години, а сега са 10-12%. 400-500 деца на ден се регистрират. Това е така, защото мерките бяха меки, бяха адекватни за началото на учебната година, но заболеваемостта сега е много по висока", коментира проф. Денков.

Попитан от президента как може да се осигури безопасна среда в училище, Кацаров обясни, това може да стане поетапно. По думите му здравните власти може да осигурят за децата тестове- тип близалки.

"Това ще даде по голяма устойчивост на учебния процес", смята Кацаров. Според него, ако до  7-10 дни се осигурят тестове, връщането в училище може да стане факт.  Проф. Денков обясни, че досега няма консенсус по темата, но се надява разумът да надделее и посочи, че подобни тестове са практика в други страни.

"Според мен това е правилната-стъпка - филтър на входа с щадящи тестове", каза той. Финансовият министър от своя страна изтъкна, че ведомството му няма да пести пари за това децата да се върнат в клас.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да те напрегнат изотзад барабар с деса простакеса.На нея много ще и хареса ,за теб не знам.
0
 
 
да ходи на Шипка, там ковид според него няма.
0
 
 
Махни сертификата ша та е+а у спарения
+3
 
 
Как може изобщо такова недоразумение да му е позолено да управлява каквото и да е???? Къв е тоя малоумен матрал да гласува за подобни българоубиици?
+4
 
 
ПРОСТАКО радефъ,грабвай си деса мастията и на село,да копаш,само за това ставаш,природно недоразумение!
+4
 
 
Червен боклук, прост военен, докато Борисов прозяваше да ваксинираш хората ти твърдеше, че няма вирус и цяло лято уволняваше лекари, които имаха най-голям опит в сптавянето с пандемията. Оставка, съд и затвор за Румен Радев!
0
 
 
Така е в цял свят.Вие какво искате президента да ви ваксинира или да затвори всичко.За кое е виновен президента .
+1
 
 
Нагъл, по-нагъл, МЕГА нагъл....изтипосал се пред камерите и обяснява как предните управляващи насадили съмнения за ваксините и това ти го казва човекът, който мълча година и половина по темата и кри 9 месеца, че е ваксиниран! БЕЗ КОМЕНТАР за наглостта и лицемерието на този неЧовек....
0
 
 
Какво се е случило? Защо това притеснение? На Шипка нямаше вирус. Самият президент каза, че било всичко нагласено. На Шипке все спокойно!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: