Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Джамбазки към Шарл Мишел: Не ви ли е срам, че оставихте без хляб 250 000 българи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:57 / 10.04.2020Коментари (6)826
©
Ангел Джамбазки изпрати отворено писмо до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Джамбазки публикува писмото в своята Фейсбук страница. Ето какво написа той до Мишел по повод приемането на пакет "Мобилност". 

"Уважаеми господин Председател, скъпи Шарл, не Ви ли е срам?

На Европейския съвет, на 07 април Съветът на ЕС (министрите) на 20 февруари потвърди решението на КОРЕПЕР, (постоянните представители) взето на 20 декември и "гласува“ пакета “ Мобилност I".

Изключително спорните и лобистки текстове в този пакет от документи предвиждат задължително връщане на камиона и на водача в държавата му през няколко седмици, задължителна почивка извън кабината, при положение, че няма изградена никаква инфраструктура, нито охраняеми паркинги, и още ред бюрократични регулации, които целят едно единствено нещо - чрез непазарни регулации да откраднат транспортния бизнес от предприемачите от периферията на ЕС, основно централна и източна Европа. Тези факти са широко известни.

Уважаеми господин Председател, в момента, в който гласувахте съсипването на българския транспортен бизнес, български камиони доставят със жандармерийски конвои спринцовки, лекарства, маски, дезинфектанти, вентилатори между Белгия и Франция. Мога да посоча конкретна българска фирма, която превозва спринцовки от Белгия до Франция и обратно. Фирма, чиито шофьори рискуват живота си, доставяйки лекарства в силно заразни болници, със стотици болни французи и белгийци. В момента по шосетата на Западна Европа 99% от камионите са с полски, румънски, български, балтийски номера.

Погледнете през прозореца на лимузината, скъпи Шарл, спрете, на който и да е паркинг за камиони в Белгия, например на първия вход от магистралата за Брюксел, идвайки от Антверпен, до Вилворде и Мехелен и вижте номерата на влекачите, които спасяват Вас и сънародниците Ви от глад и смърт.

Не Ви ли е срам, скъпи Шарл?!

В момента, в който обричате тези хора, източните превозвачи, на безработица и глад, те буквално спасяват животите на Вашите сънародници в Белгия и най-близките Ви приятели във Франция. Защото доставят медицинското оборудване, без което стотици, да не казвам хиляди Ваши сънародници със сигурност биха загубили живота си. Със сигурност. Доставят продуктите в магазините, уважаеми министър председател, за да са добре заредени и да няма паника сред населението. Доставят така търсената и в Белгия тоалетна хартия.

Пак да попитам, не Ви ли е срам, скъпи Шарл?

Още повече, че сега, когато имате нужда от българските камиони, когато имате нужда от доставките на маски, спринцовки, лекарства, храна, Вие всъщност отменихте всички мерки по пакета мобилност. Премахнахте ги.

• Днес водачите може да карат повече от 9 часа, което го забранявате с пакета "Мобилност“. Особено, ако попаднат в конвоя, тогава време не се отчита и може да се окаже, че водачът е зад волана повече от 12 часа, но Вие не само не спирате водачите, а и ги карате да продължат курса до доставката.

• Дневните, седмичните и всякакъв вид почивки сега се ползват САМО и единствено в кабината. Ако шофьор си позволи да спре на бензиностанция или паркинг, се оказва, че всичко е затворено, дори тоалетната. Защо сега трябва и може да спят по кабините, а утре не?

• Никакво връщане на водача, нито на камиона днес, нали така? Карате ги да карат карантина в кабината и обратно на волана, защото днес Франция, Италия, Германия и Белгия се нуждаят от маски, предпазни облекла, респиратори, храни. Всичко това возим ние, от периферните страни, защото Вашите водачи ги няма на пътя.

Знаете ли, скъпи Шарл, това неразбираемо, арогантно, нахално лицемерие заслужава само едно. Източните превозвачи и източните предприемачи да приберат камионите и да Ви оставят да се оправяте сами. Но няма да го направим, защото тогава ще загубят животите си стотици, може би хиляди белгийци, французи, германци. Не можем и няма да позволим това да тежи на съвестта ни.

Съвест, скъпи Шарл, съвест. Съвест и грижа за животите на гражданите на държави, с които сме в един съюз. Съюз, в който ни говорихте за европейски ценности, но гласувате как да фалирате българските предприемачи в разгара на икономическа катастрофа с неописуеми размери. Говорите за европейски ценности, но гласувате да оставите без хляб над двеста и петдесет хиляди българи в идващата икономическа катастрофа. Същите двеста и петдесет хиляди българи, които днес спасяват живота и здравето на Вашите граждани, буквално.

Сърдите се, че има фалшиви новини срещу европейската солидарност и идея в момента. Има, вярно е. Но никаква фалшива новина не може да нанесе повече поражения от разочарованието, което предизвиквате самите Вие, в момента, с това безобразно гласуване. Разочарование, което лесно може да се превърне в искрена неприязън към тази лицемерна и арогантна бюрокрация, която гласува как да фалира хората, които буквално спасяват животи, но след като спасят животите. Никой досега не нанесе такава щета на идеята за европейска солидарност от това решение. То е срамно, то е позорно, то е анти-европейско.

Още много неща мога да напиша, скъпи Шарл, доста по-силни неща, ние българите сме корав народ с цветист речник. Постарах се да използвам език, който да разберете и който да не нарани Вашите чувства, скъпи Шарл. Европейски ценности, нали така, важното е да сме живи и здрави.

Не бързайте да ми отговаряте, и без това, като познавам бюрокрацията, отговорът ще дойде някъде около Рождество 2021, писан от асистента на съветника, на асистента, на Вашия асистент, и ще гласи най-вероятно :“Господин Джамбазки, благодаря Ви, че Ви има, благодаря Ви за въпроса, този въпрос е изключително важен за нас, ние ще го обсъдим обстойно и подробно, ще помислим дали да не съберем работна група и да приложим холистичния подход“. Така и не го видях този холистичен подход, скъпи Шарл.

Не ви ли е срам, скъпи Шарл?". 

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ей как никой не помисли за европейски условия на труд на тези шофьори от нашите политици бе.Купени евродепутати от транспортните фирми.
0
 
 
Джамбаза можел да пише писма? Виж ти, виж ти, да му се ненарадва човек на скрития талант. Между другото, тоя кога е излязъл от затвора?
0
 
 
Сега този шарл ще си го премести! Ако има какво да премести, в което се съмнявам! Същото важи и за всички останали, които ръководят измисления европейски съюз!
Aнонимен
на 10.04.2020 г.
-1
 
 
Шарл Мишел, прочете внимателно отвореното писмо на Ангел Джамбазки, леко се усмихна под мустак, погали брадата си, усмихна се игриво и си го премести в другия крачол.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: