Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Картографираха завърналите се българи от чужбина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:38 / 20.03.2020Коментари (0)986
©
Дигиталната маркетингова агенция Brand New Vision е изпозлвала иновативна технология за позициониране на смартфони в периода от 11 до 17 март, за да картографира местоположението на завръщащите се от чужбина българи. Това информира "24 часа“. Според данните на агенцията 21 421 души с телефони с българска симкарта са били на Стария континент. Най-много в Лондон, Мадрид и Северна Германия. От тях в посочения период 8104 са се върнали в България.

Информацията е особено интересна сега, когато държавните органи, вземащи мерки срещу разпространението на коронавируса, се опитват да сложат под карантина всички, завръщащи се от силно засегнати от вируса региони, пише "24 часа“.

Агенцията използва за анализа си иновативна технология, която може да позиционира смартфони с български SIM карти и/или ползващите български език на смартфона си. Чрез геостационирането може да се разбере дали и откъде определен смартфон се е преместил от една географска точка на друга и коя е тя.

Оказва се, че местата в Европа, където е имало най-много наши сънародници през последната седмица, са били Лондон, Мадрид, Кьолн, Франкфурт, Амстердам, Брюксел, Мюнхен, Истанбул. Доста наши сънародници са били и в Милано, Атина, Южна Франция, Хамбург.

На картата се вижда къде в България са завърналите се в страната българи през периода 11-17 март. Те са съсредоточени в няколко областни центъра – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Разград.

На второ място са градовете Петрич, Банско, Благоевград, Кюстендил, Дупница, Стара Загора, Чирпан, Сливен, Ямбол, Търговище, Велико Търново, Плевен.

"Нашата система събира информация за местоположението на устройства“, каза  Славина Миленова. Системата няма информация кои са персонално хората и е минала през одит за опазване на лични данни.

Трябва също да се отбележи, че събраните данни не се отнасят изключително и само за български туристи. Част от включените в проучването може да са си сменили SIM картата в чужбина, докато други може да живеят постоянно там, но все пак да използват българския език на смартфона си.

Вероятно числото на българските туристи в страни от Европейския съюз през тази седмица е било по-голямо от установените от анализа 21 421, тъй като не включва тези, които не са използвали апликации на телефона си или не са използвали български език на тях.

Още по темата: общо новини по темата: 11856
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
предишна страница [ 1/1976 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: