Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хотелиерите във Велинград в шок: Платихме по 6000 лева на час на изпълнители, как ще работим до 22.00 часа?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:05 / 18.12.2020Коментари (8)650
© Google
Едно голямо двуличие и лукавост, която не се харесва на нито един. Това е дискриминация, в момента в големите вериги е най-голямото струпване на хора. Там трябва да има абсолютен пропускателен режим. При нас хотелите работят, но ресторантите – не. Това първо е незаконно, второ се прави, защото нямат пари да ни компенсират, а решението ресторантите в хотелите да отворят от 22 декември до 22,00 часа ражда повече въпроси, отколкото отговори – така коментира удължаването на противоепидемичните мерки Златко Златанов - председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград и Западните Родопи. 

"И цялата държава за месец да затвори, спасение от вируса няма. Каква е логиката до 10 часа да работи ресторантът? В 10 и 1 минута ще пристигне вирусът ли?  Клиентите няма да дойдат. Другото е да не затворим или въобще да не отворим, ако не затворим, ще платим глоби", казва хотелиерът и допълва, че с тези лукави решения ще се гладува, а персоналът отново ще замине в чужбина.

"Мерките за подпомагане, по които кандидатстваме, са душевадни, бюрокрацията е голяма, искат им една камара документи на колегите. Като искаш да помогнеш – помогни!", коментира Златанов и повтори, че най-дразнеща е дискриминацията за отделните браншове, защото едните ще работят, а другите не.

Той обясни, че хотелите във Велинград са пълни с резервации, собствениците имат подписани договори с шоу изпълнители с хонорар 5-6000 лева на час! "Но на 50 процента по заетост е друго, а изпълнителят също може да не е съгласен, клиентът също ще си иска менюто и шоуто. И това до 22,00 часа!! И така стигаме до задънена улица. Защо да работя, като съм на минус! Аз да не съм мазохист", обяснява Златко Златанов.

В момента неговият  хотел е пълен на 70 процента и пита как да го направи на 50 на сто. "Хората вече се обаждат и питат ще бъдат ли приети, или не. Използвани са всички платени и неплатени отпуски, и възможности които се дават за персонала. В момента в кухнята са 2 души, вместо 10, защото имам заети 5-6 стаи. Как да платя на тези 10 души, като нямам постъпления. Затова ние казваме - или ни отворете, или ни затворете! Туризмът е сложно нещо! В хотела и в ресторанта човек идва не защото е гладен, а за развлечение!", добавя той.

По думите му, в Европа има тотално затваряне, но покриват всички разходи! "По- добре така да стане и при нас и всичко ще е готово. Такова двуличие не сме очаквали!", гневи се Златанов и предупреждава, че хората са ядосани и изправени пред глад. 

Златко Златанов прекарва тежко Ковид-19, като се лекуваше в пловдивската болница "Пълмед". Признава, че вирусът е голяма гадост, и че животът на хората е под риск. Дава си сметка, че здравната система е също застрашена заради недостатъчното останали специалисти, но настоява за секторите да има  предвидимост.

Според него и за ресторантите, които са извън хотелите, трябва да се намери компромис като кетъринг, защото хората ще им избягат. "Започва противопоставянето между хотелиери и ресторантьори, които се дразнят, че ще останат затворени и питат каква е разликата между двата ресторанта". Според Златанов, обаче, на тях поне ще им платят, а на хотелиерите – не. "Хотелиерите ни скопиха", казва той за "Радио Пловдив". 

"Ние искаме да ни затворят, но да ни обезщетят, така ще облекчат и здравните заведения. Обаче, няма да ни затворят, защото нямат пари. Гладът е глад, на 1-ви февруари хората ще бъдат на жълтите павета. Борисов знае кое е правилното и трябва да го направи!"

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Помашката СПА столица с надути хотелски цени ще го духа.
+1
 
 
Обединили се 3 села преди 50г,няколко мастити кредитни милионери налазили село велинград преди години, и сложили на тези села изкуствения слоган" спа столица на балканите" хахах и почнали да скубят балъците със нечовешки скъпи цени хем от уж минералната вода да течало уран.И това е доказано на няколко пъти.Но мастите бизнесмени и този път развъразли кесиите за да потулят случая.Та,докато има балъци да дават 200-500лв за нощувка на село,населено предимно с цигани, и да се къпят с вода с уран в "минералните" им извори,ще има и тарикати !
-1
 
 
Ей, много злоба и завист има в тоя народ! Преди да пишете такива коментари се замислете дали утре няма да сте на тяхно място! Възмущавате се пред телевизорите и псувате управляващите като ударите две ракии, но когато някой излезе и каже истината, почвате да го плюете! Заслужавате си клоаката...прост народ!
+2
 
 
А тия 6000 лв. да не сте ги изкарали с пот на чело? Скубете чужденците и българите по 500 евро за нощувка, срещу която не предлагате нищо насреща. На ви сега ...
+2
 
 
Ха..ами да не сте плащали бре...аланКОЛУуу...в криза сме..,защо плащате като не се знае какво ще се случи....
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: