Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Проф. Витанов: Тотален локдаун и нулева корупция - йок
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:15 / 06.12.2021Коментари (0)771
©
Обширна прогноза за ситуацията с коронавируса у нас на проф. Витанов на стената му във фейбук.

Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 06 декември 2021 г.

Тази информация е за хората, които искат да знаят какво очаквам, че ще се случи с пандeмията в близките дни.

Информацията е основана но изчисленията, които излизат от компютрите. Знаете, че съм откровен с вас. Пиша ви и доброто и лошото. За де сте информирани и да можете да се предпазвате от опасностите, свързани с пандемията.



Забранено за четене от хейтъри. Може да им причини психически разстройства. Не го четете това, че после ще има да ревете и виете. Четете си юнаците, които ви баламосват с блажни теорийки, които оправдават действията ви. И си живейте спокойно.

И днес ще има малко весело, но накрая. Батаците из българския политически и социален живат са ви ясни. Човек не може само да се ядосва. Трябва да може да гледа и с хумор на тях, че по-лесно се преживяват.

Следва анализът на ситуацията.

1. Базовото репродуктивно число днес е 0.970 - близо е до 1. Но все още е под 1 - отлепихме от 0.999 в посока надолу. Развитието е според очакванията, а те са за бавно свиване на обхвата на заразата. Виждате, че броят на активните случаи продължава да намалява, но много бавно. Очакванията бяха бавно да паднем под 100 000 активни случая и това ще се случи. но, разтоварването на здлравната система е бавно и тя няма да може да се разтовари достатъчно до края на годината. Какво означава да се разтовари достатъчно. Добре, че оня в небесата е наш човек и няма да ни стовари Омикрона да ни създаде проблеми през месец декември. Така, че базовата прогноза е - продължаване на техническото и кадровото претоварване на здравната система.

2. Смъртността

Да нагледаме капана на Тамерлан.

Починали октомври - декември при вълната миналата година по това време - 6751

починали 1-ви октомври 2021 - 20 968

починали до днешна дата - 28 852

починали от 1-ви октомври насам за тази вълна - 7884

Превишение на починалите от миналата вълна - 116, 7% (а декември едва почва).

Значи, дотук при тази върна са починали 16.7% повече хора отколкото при съответната вълна миналата година. Пак да пиша - ако ваксинацията беше достатъчно обхватна, починалите щяха да са много по-малко. Статистиката от страни с висока степен на ваксинация е такава. Това са факти.

НЕ ВИ КАРАМ ДА СЕ ВАКСИНИРАТЕ НАСИЛА. Как беше - всеки сам си преценя, обаче всеки сам си носи последствията.

Ако щете се ваксинирайте. Ваша си работа. Не е задължително. Системата на Витанов е проста - взимате си решенията сами, носите си последствията сами.

3. Картата на риска съгласно плана на министерството на здравеопазването. Имаме нов кандидат за излизане от ниво 3 и отиване на ниво 2 - Шумен. Виждате, че броят на областите, които са на ниво 4 продължава да намалява. Добрата новина е, че и София - град е кандидат за отиване на ниво 3. Ситуацията бавно се подобрява и очакванията са това да продължи.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развитието тук потвържава изводите от предната карта.

При Хасково и Благоевград имаме подобрение, там цветът вече не е тъмночервен. Наблюдаваме София - град и София - област. И там очакванията са цветът полека да стане по светлочервен. Знаете, какво е контролното число. Броят на новите случаи трябва да падне под 2000 на ден и да се задържи стабилно там. Тогава дифузното разпространение ще угасне и ще имаме спокойни коледни и новогодишни празници.

Заплаха за този благоприятен вариант, който в меминта е устойчив: идиотии, свързани с масови събирания заради студентския празник, пробив в спазването на мерките в училищата и масивно донасяне на Омикрон варианта на вируса от завръщащите се за празниците гурбетчии. Вероятността за тези ексцесии обаче не е голяма.

5. Картата на риска съгласно нашата методология. Тук

има положително развитие. Виолетовото намалява, но все още е доста много. Това трябва да ни показва, че благоприятния сценарий си върши работата, но има нужда от нашата подкрепа, за да продължи да си я върши и да намалява обхвата на виолетовата зона.

6. Омикрон варианта на вируса - индикаторите казват, че още го няма в България или ако го има, е дълбоко скрит под доминацията на делта варианта. Системата за ранно предупреждение на Витанов не го засича. Няма де се плашите - няма го Омикрона в България.



Знаете какве прогнозата - ако не го пуснем в страната до Никулден, тоест и днес, няма да може да стане доминантен до края на годината. С други думи, няма да имаме неприятности с него до празниците. Никулден иде, Омикронът го няма.



За догодина - нека другите си правят прогнозите, нека другите ви плашат. Каквото имам да казвам още по Омикрон варианта - ще го кажа в началото на следващата година.

7. Тотален локдаун до края на годината - ЙОК. Засега вървим по благоприятния вариант. Ако не сме идиоти и не го дестабилизираме, това ще ни донесе спокойна Коледа и спокойни новогодишни празници. Сметките показват, че не се очаква да сме идиоти, тоест с голяма вероятност няма да си причиним големи неприятности за празниците.

8. Сега веселата част. Да отбележа - веселата част не е за пандемията, а за ситуацията в страната. Знаете, че се занимавам с математическа социална динамика. И за де не ви говоря със скучни формули, използвам някои весели закони, за да ви обясня какво излиза от сметките. От някое време сме на закона на Мърфи и неговите следствия.

Днес ще поговорим за следствието


Ако отстраните пет причини за неприятности, винаги ще се намери шеста.

Прилагаме го това към бодрите намерения за изкореняване на корупцията и за постигане на нулева корупция. Ако изкорените пет причини за корупция винаги ще се намери шеста. Ако изкорените пет милиона причини за корупция, винаги ще се намери пет милионна и първа причина. Тоест, реализмът ни казва, че корупцията няма да може да бъде изкоренена. В мой стил: нулева корупция - ЙОК. Тя ще се поскрие, поскрие и ще почне да расте веднага щом усети неопитността н управляващите. Това е положението.

9. Пиша си пак (нали знаете теорията на Витанов за 12-те повторения и 75-те %, а то броят на повторенията щесе навърти на Никулден, тъй че утре този текст ще е друг): Както виждате, засега нещата са добре, благоприятния сценарий е устойчив. Но виждате и какво става из Европа. Законът на Мърфи действа. Затова - профилактично - вършете си работата, живейте си живота, но се пазете. Спазвайте три шарана дистанция (ако сте забравили колко е дълъг един хубав шаран, Никулден иде, погледнете в магазина) стойте далеч от места на масови събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, елементарни неща.

Който иска, може и да се ваксинира (АМА НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО).

Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вирусът да ви заобикаля.

Още по темата: общо новини по темата: 11876
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/1980 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: