Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предложение: Без запор върху банкови сметки, пенсии и заплати по време на извънредното положение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:56 / 18.03.2020Коментари (0)820
©
Без запор върху банкови сметки, пенсии и заплати по време на извънредното положение. Това предвижда законът с мерките за извънредно положение. Освен това работодателите да могат да пускат в платен или неплатен отпуск служителите си, без тяхно съгласие.  Докато трае извънредното положение да не могат да се правят запори върху движими и недвижими вещи на физически лица.

Предвиждат се и до 3 години затвор и 10 000 лева глоба за невярна информация. Извънредните текстове вече минаха през парламентарните комисии.

Законът беше гласуван с 15 гласа "за" и седем въздържали се. От ДПС посочиха, че искат по-строги ограничителни мерки и ще изготвят предложения, като някои от тях "ще са доста по-фрапиращи", каза депутатът Хамид Хамид. По думите му няма да бъдат постигнати мотивите в законопроекта с разписаните мерки.

От БСП посочиха, че имало пропуски в закона и щели да дадат своите предложения между двете четения. Крум Зарков заяви, че левицата ще направи своите предложения в закона между първо и второ четене. При обсъжданията Зарков коментира, че мерките в законодателството трябва да съчетаят грижата за здравето на хората и икономиката. Според него няма спор по необходимостта от крути мерки, но те трябват да бъдат ефективни. По думите на Зарков никой закон сам по себе си не може да спре разпространението на вируса, но трябва да организираме противодействието срещу него.

Според вносителите от ГЕРБ нямало как да се предложат идеални текстове при извънредна ситуация.

"Тази отговорност да е насочена в посока да защитим живота и здравето. Да минимизираме негативните последици. Надявам се, че утре ще има консенсус, защото хората го очакват от нас", заяви Красимир Ципов.

Правосъдният министър посочи, че забраната за командировки не се отнася за шофьорите, които трябва да снабдяват населението, но чиновници и други служители трябва да ги прекратят незабавно.

А екоминистърът поиска от депутатите промяна в Закона за обществените поръчки за обезвреждане на пестициди и опасни отпадъци.

"Всички, които се лекуват от коронавирус, генерират огромни количества отпадъци", заяви Емил Димитров.

По време на гласуването в социалната комисия, БСП поискаха отново отлагане на плащания за битовите сметки, но управляващите посочиха това като крайна мярка.

" Трябва да направим онова, което е разумно. И освен това да си даваме сметка, че на този етап сме на четвърти ден от извънредното положение, никой не знае колко време ще продължи то", заяви социалният министър Деница Сачева.

Законът с мерките за извънредно положение беше приет на първо четене от правната, здравната и социалната комисии в парламента, като само от БСП гласуваха "въздържал се".

Още по темата: общо новини по темата: 11857
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: